Η κρίση, οι μετανάστες και το παραεμπόριο στον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η κρίση, οι μετανάστες και το παραεμπόριο στον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών

Τα οικονομικά προβλήματα που προκαλεί η κρίση συζήτησαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών στην ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσαν την Κυριακή το απόγευμα. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες από τους εμπόρους. Πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι να κερδηθεί καταρχήν η «καλημέρα» του καταναλωτή και στην συνέχεια να καταλάβει ότι θα πρέπει να αγοράζει από την τοπική αγορά και να την ενισχύει.
Από εκεί και πέρα πήραν αποφάσεις για κάποιες ενέργειες προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση. Ετσι θα κυκλοφορήσουν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με τιμές προϊόντων που θα μπορούν να βρουν οι καταναλωτές στην πόλη τους για να αποκτήσουν καταναλωτική συνείδηση υπέρ του τόπου τους. Συμφωνα με την 'Ελευθερία' για το θέμα των μεταναστών που τους απασχόλησε έντονα, αποφασίστηκε να συσταθεί μια ομάδα που θα έρθει σε επαφή με τις αστυνομικές αρχές αλλά και τη δημοτική αρχή ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση των παράνομων μεταναστών και να μπει μια τάξη. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει σύντομα μια γενική συγκέντρωση όλων των μεγάλων συλλόγων της πόλης, ώστε να συζητήσουν και να γίνουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Ενα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν αυτό της καθαριότητας. Προτάθηκε να αναλάβουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να πληρώνουν ένα ποσό που θα χρηματοδοτεί την καθαριότητα της πόλης πληρώνοντας κάποιο άτομο. Σχετικά με το ζήτημα του παρεμπορίου, που επίσης τους απασχόλησε, σημειώθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Για αυτό και όπου διαπιστώνεται, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages