Πανώ διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για τον...υδραυλικό που βαφτίζεται Διοικητικός απο τον Διοικητή! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πανώ διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για τον...υδραυλικό που βαφτίζεται Διοικητικός απο τον Διοικητή!


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ www.kyparissianews.com
THN λογική του 'Αποφασίζομεν και διατάσσομεν' καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με αφορμή την απόφαση του Διοικητή του Ιδρύματος να μετακινήσει υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Πύργου επειδή...δεν συμμορφώθηκε με την εσωτερική μεταφορά του απο υδραυλικός...στην διοικητική υπηρεσία εισητηρίων! Μάλιστα οι εργαζόμενο ιανήρτησαν πανώ στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου καταγγέλοντας την στάση του Διοικητή που χαρακτηρίζουν παράνομη.
Πιο αναλυτικά με ανοικτή καταγγελία προς την ΠΟΕΔΗΝ και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ο Σύλλογος εργαζομένων με έγγραφο που υπογράφουν η πρόεδρος κα Νικολοπούλου και ο Γραμματέας κ. Βλάχούλης αναφέρει ότι "καταγγέλουμε την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του Διοικητή μας κου Παναγιώτη Μπόζου με το υπ. αριθ. 4583/12-5-11 έγγραφό του στην 6η Υ.Π.Ε. Πελοποννήσου ζητά την μετακίνηση υπαλλήλου σε άλλη Υγειονομική μονάδα προς συμμόρφωση των άλλων" για να προσθέσει ότι "αυτά θυμίζουν εποχές του παρελθόντος που αμαυρώνουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, μηδενίζει τον νομοθέτη, αποκαλώντας 'δήθεν' τους Νόμους που έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζει δικούς του". Ζητά μάλιστα να "ενημερωθεί ο κ. υπουργός διότι στο πλαίσιο μιας χρηστής διοίκησης τέτοιου είδους συμπεριφορές δημιουργούν ακραίες καταστάσεις" ζητώντας να ανακληθει η απόφαση για 3μηνη μετακίνηση του υπαλλήλου στο Νοσοκομείο Πύργου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Νικολοπούλου μιλώντας στον 936 τόνισε ότι "το Δ.Σ. των εργαζομένων συναντήθηκε πολλες φορές με τον Διοικητή χωρίς κανένα αποτέλεσμα καθώς όπως μάθαμε ούτε καν έχει ενημερωθεί το Δ.Σ. του ιδρύματος, ζητούμε την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης υπαλλήλου στο Νοσοκομείου Πύργου μετά απο προτροπή του Διοικητή μας στο Διοικητή της 6ης Δ.Υ.Π.Ε κ. Γκούμα καθώς σύμφωνα με το άρθρο 30 του υπαλληλικού Κώδικα θα μπορούσε ο Διοικητής να μετακινήσει για επιτακτικές ανάγκες για 2 μήνες σε συναφή ειδικότητα υπάλλληλο έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση και όχι μετακινούμενος περιστασιακά απο υπηρεσία άσχετη απο το αντικειμενό του, πράγμα το οποιο δεν συμβαίνει". Συμπλήρωσε ότι "το πρόλημα εντοπίζεται στο οτι ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει ειδικότητα υδραυλικού αλλά η μετακινησή του σε Διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου απο την Τεχνική υπηρεσία χωρίς τις απαραίτητες γνωσεις είναι παράνομη" για σημειώσει οτι "το γραφειο εκδοσης εισητηρίων καλύπτει πάγιες και τακτικές ανάγκες όλο το χρόνο στελεχωμένο με 4 διοικητικούς συναδελφους και επομένως δεν χρειάζεται καμία ενέργεια που αποτελεί μέσο συμμόρφωσης υπαλλήλων".
Αύριο μάλιστα διεξάγεται Γενική Συνέλευση εργαζομένων παρουσία του Προέδρου Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ ένώ έχουν κληθεί εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΥΝ. Εκπληξη προκαλει πάντως στο έγγραφο του Διοικητή με αριθμό πρωτοκόλου 4583 στις 12/5/2011 ότι "το Διοικητικό προσωπικό αφενός δεν επαρκεί, αφ ετέρου είναι απασχολημένο με άλλες επείγουσες εργασίες λόγω Μνημονίου, ρύθμιση οφειλών, Χάρτης υγείας, ολοκλήρωση διακηρύξεων για προμήθειες, ζητήσαμε απο υπαλλήλους Τεχνικής υπηρεσίας να καλύπτουν περιστασιακά κάποιες βάρδιες στο Γραφείο εκδόσεων Εισητηρίων, αλλά κάποιοι αρνούνται πεισματικά, περοφρνητικά εντολές και εγκυκλίους..." θεωρώντας ότι "οι περισσότεροι υποαπασχολούνται, αρνούνται με επιμονή και πείσμα να προσφέρουν υπηρεσία σε άλλους τομείς όπου υπάρχει ανάγκη, καλυπτόμενοι απο δήθεν διατάξεις και νόμους περί αλλότριων καθηκόντων....". Το έγγραφο με την μετακίνηση που αποδέχθηκε ο κ. Γκούμας αναφέρει ότι "η μετακίνηση στο Νοσοκομείο Πύργου θα υλοποιηθεί για διάστημα 3 μηνών" με αριθμό πρωτοκόλλου 12421.
Μάλιστα στη Τεχνική υπηρεσία απασχολούνται 9 υπάλληλοι και οι ανάγκες του Νοσοκομείου λόγω επισκεπτών αυξάνονται οσο περνά ο καιρός λόγω θέρους και εφόσον μείνει με 1 υδραυλικό το ίδρυμα να δούμε ποιός θα αναλάβει τυχόν προβλήματα που προκύψουν...Αλλά ο υδραυλικός που θέλουν να το βάλουν στα εισητήρια και να κάνει διοικητικές πράξεις πάει πολυ και ετσι για συμμόρφωση τον μετακινούν στον Πύργο με την προτέρα ειδικότητά του...Αλαλούμ σου λέω....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages