10 οικοτουριστικά έργα διαδρομών στο ΕΣΠΑ ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

10 οικοτουριστικά έργα διαδρομών στο ΕΣΠΑ !

Δέκα έργα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, βρίσκονται αυτή τη χρονική περίοδο είτε σε φάση δημοπράτησης είτε σε φάση υπογραφής σύμβασης και έναρξης εργασιών, και έχουν ως φορέα πρότασης και υλοποίησης τον ΕΟΤ.

Στοιχεία για τα έργα αυτά διαβιβάστηκαν στη Βουλή, από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτή της ΝΔ Διονυσίας Αυγερινοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να ενημερωθεί, ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον οικολογικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό.
Τα έργα οικοτουρισμού, στα οποία έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπλαση και ανάδειξη μονοπατιών και διαδρομών, και που θα ενισχύσουν και συναφείς μορφές τουρισμού, είναι τα εξής:
1. Ανάδειξη-ανάπλαση μονοπατιών γύρω από το Μικρό Θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου (Περιφέρεια Πελοποννήσου-Νομός Αργολίδας)
2. Οικοτουριστικές διαδρομές Σκοπέλου (Περιφέρεια Θεσσαλίας-Νομός Μαγνησίας)
3. Οικοτουριστικές διαδρομές Δήμου Βυτίνας (Περιφέρεια Πελοποννήσου-Νομός Αρκαδίας)
4. Οικοτουριστικές διαδρομές Ιθάκης (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-Νομός Κεφαλληνίας)
5. Οικοτουριστικές διαδρομές Κεφαλληνίας (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-Νομός Κεφαλληνίας)
6. Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Αστράκας-όρος Τύμφη-Εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας (Περιφέρεια Ηπείρου-Νομός Ιωαννίνων)
7. Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Ολύμπου-Εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόνησης ενέργειας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Νομός Πιερίας)
8. Ανάπλαση παραλίμνιου χώρου Δήμου Περάματος Ιωαννίνων (Περιφέρεια Ηπείρου-Νομός Ιωαννίνων)
9. Διαμόρφωση χώρων Κυανής Ακτής του Κάστρου Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας (Περιφέρεια Ηπείρου-Νομός Πρεβέζης)
10. Ανάδειξη-ανάπλαση και τουριστική αξιοποίηση περιοχών Δήμου Κύμης Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Νομός Εύβοιας).
Ο κ. Νικητιάδης ενημερώνει, επίσης, ότι το υπουργείο συνεργάζεται με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση δράσεων, που αφορούν στην ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων κάθε περιοχής, την εξασφάλιση προστιθέμενης αξίας των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, και τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη νέων τουριστικών δραστηριοτήτων, μέσω έργων αγροτουρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Leader, σε 17 νομούς της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages