Ερχονται τα ραβασάκαι της Εφορίας... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ερχονται τα ραβασάκαι της Εφορίας...

EIΔOΠOIHTHPIA σε κατόχους Ι.Χ. αυτοκινήτων που ξέχασαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα στέλνουν οι εφορίες, που ξεκινούν σαρωτικούς ελέγχους για παλιότερες οφειλές. Το Yπουργείο Οικονομικών ζητεί από τις εφορίες να ξεκινήσουν διασταυρώσεις των στοιχείων των φορολογουμένων και των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου ο έλεγχος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου. Θα αφορά τις οφειλές για 2010 αλλά εάν εντοπιστούν χρέη από το 2008 τότε το Yπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει προς τις εφορίες ότι «για τα οχήματα που εμφανίζονται να οφείλουν τέλη κυκλοφορίας για το οικονομικό έτος 2008, θα ελέγξετε με τις ίδιες ως άνω παραδοχές, και πιθανή οφειλή τελών κυκλοφορίας επόμενων και προηγούμενων ετών. Σε περίπτωση που.....διαπιστώσετε οφειλή στα έτη αυτά, θα πρέπει να ελέγξετε επιπλέον το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος για τα συγκεκριμένα έτη στα οποία συντρέχει οφειλή».
Ειδοποιητήριο από την εφορία
Εφόσον διαπιστωθεί οφειλή των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να ειδοποιηθούν υποχρεωτικά οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών, με την αποστολή σχετικών προσκλήσεων προκειμένου να προσκομίσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος.
Στην περίπτωση αυτή απαιτείται να τηρηθούν οι διατυπώσεις για την έγκυρη επίδοση της πρόσκλησης, δεδομένου ότι, μετά την ενημέρωση του φορολογουμένου και την παροχή των απόψεών του, είναι νόμιμη η σύνταξη του προστίμου και η ταμειακή βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών.Σε περίπτωσης συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το τυχόν πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages