Το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπόρων Πελοποννήσου στο Πρωθυπουργό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπόρων Πελοποννήσου στο Πρωθυπουργό

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στην Κυπαρισσία στις 10-7-2011, παρουσία τοπικών Φορέων και εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, συζήτησε τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο σήμερα, κυρίως λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην άμεση ανάγκη διάθεσης επενδυτικών κεφαλαίων και κεφαλαίων κίνησης στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και στις σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής στο ελληνικό εμπόριο.
Σήμερα που το ελληνικό εμπόριο πλήττεται πρωτοφανώς, απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για άμεση στροφή ανάκαμψης και ανάπτυξης και απαιτούμε από την Κυβέρνηση τα εξής:
1. Την έμπρακτη αποδοχή της κρίσιμης και ουσιαστικής συμμετοχής του εμπορίου και ιδιαίτερα του περιφερειακού στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη στήριξη της κοινωνίας, με την άμεση ένταξή του στον νέο επενδυτικό νόμο.
2. Την επανένταξη του εμπορίου στη δανειοδότηση των τραπεζών.
3. Την άμεση πάταξη του παραεμπορίου με την απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου 3982/2011.
4. Την ουσιαστική αξιοποίηση των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων για την επάνδρωση των ελεγκτικών μηχανισμών περιφρούρησης του στεγασμένου εμπορίου.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ως εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας,
 Δηλώνουμε αντίθετοι στο ενδεχόμενο επιβολής νέων δυσβάσταχτων μέτρων στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου.
 Καταδικάζουμε τη στάση των Βουλευτών για την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, το οποίο αποσκοπεί κυρίως στην οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων εμπορικών οικογενειακών επιχειρήσεων.
 Καλούμε την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε πανελλήνιο επίπεδο, για να μην επιβληθούν τα εξοντωτικά μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο.
Προειδοποιούμε πως πρέπει να εισακουστεί άμεσα η κραυγή αγωνίας των εμπορικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου και της ευρύτερης περιοχής. Αν δεν τροφοδοτηθεί η αγορά άμεσα με ρευστότητα και δε σταματήσει η ανηλεής εξόντωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μέσω της φορολογίας, τότε είναι θέμα ολίγου χρόνου η στάση πληρωμών απέναντι στο Δημόσιο, καθαρά λόγω αδυναμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages