Ανάπτυξη θα φέρουν οι φυλακές στη Μεσσηνία; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ανάπτυξη θα φέρουν οι φυλακές στη Μεσσηνία;

Σύσκεψη για τις φυλακές θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να εξετασθεί το θέμα σε επίπεδο Νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας.Νέα δεδομένα, πάντως, δημιουργεί έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το οποίο διευκρινίζεται ότι η περιοχή που θα επιλεγεί για τη δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος πρέπει να είναι «πάνω» στον εθνικό δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας.
Σύσκεψη
Για το θέμα των φυλακών, με εντολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, υπό την προεδρία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου. Η επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Αρκαδίας, οι πρόεδροι των δύο Δικηγορικών Συλλόγων και οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Τρίπολης και Μεγαλόπολης.
Όπως μας ενημέρωσε η κα Νικολάκου, έχουν κληθεί μόνο αυτοί οι δήμαρχοι, με αφορμή έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο τους διευκρινίζεται πως θα εξετασθούν μόνο προτάσεις περιοχών που βρίσκονται επί του εθνικού δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την Καλαμάτα, όπου έχουν προταθεί περιοχές σε Θουρία και Άρι, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ο Δήμος Μεσσήνης για τον Αριστομένη και ο Δήμος Οιχαλίας.
Παμμεσσηνιακό αίτημα
Σχετικά με το ενδιαφέρον που έχει υπάρξει στη Μεσσηνία, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης σημείωσε ότι στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου είναι η δημιουργία σωφρονιστικού καταστήματος, το οποίο θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει τη λειτουργία του Εφετείου Καλαμάτας, να αποτελέσει παμμεσσηνιακό αίτημα. Έχουν ήδη σταλεί ενημερωτικές επιστολές σε όλους τους βουλευτές και τους φορείς της Μεσσηνίας, ενώ ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς προώθησε όλα τα σχετικά έγγραφα στον υπουργό Δικαιοσύνης.
«Είναι καλό να προτείνονται αρκετές περιοχές, ώστε όταν εξετασθούν από τη Θεμις Κατασκευαστική, να προκρίνει αυτή που πληροί τα περισσότερα κριτήρια. Εάν βρεθούν 2-3 αντίστοιχες θέσεις, θα είναι μετά θέμα πολιτικής απόφασης ποια περιοχή εξυπηρετεί καλύτερα», σχολίασε ο κ. Μαργέλης. Aπό το 'Θάρρος'...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages