Οι αναθέσεις της 'παράγκας' και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Οι αναθέσεις της 'παράγκας' και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ
Δεν κατάλαβα την πρεμούρα ορισμένων του πολιτικομιντιακού συστήματος της Μεσσηνίας (παράγκα) για την ανάθεση στο «Μορέα» του νέου κόμβου προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί (ίσως) από τη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου ή στη χειρότερη περίπτωση κατά τις διαπραγματεύσεις για τον περιμετρικό της Καλαμάτας (εσχάτως).
Ωστόσο ουδείς το προέβαλε και το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα από τη στιγμή που ετέθη το ζήτημα δημιουργίας πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη.
Φυσιολογικές αντιδράσεις από τη Μεσσηνία που αυτομάτως έθεσε θέμα προτεραιότητας για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας, κάτι που αποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης και το ζήτημα πήρε αυτοβούλως πάνω του ο πρ. αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μαλαπάνης, ο οποίος προχώρησε σε μια εσπευσμένη, ανεπαρκή και «παρεξηγήσιμη» εισήγηση στο Π.Σ., προκαλώντας το «άδειασμά» του on camera κατά τη συνεδρίαση, κάτι που οδήγησε και στην έξοδό του από την Περιφέρεια.
Εκτοτε τη σκυτάλη πήραν «τα παιδιά» που πολιτικά σιτίζονται στο «πρυτανείο» του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στο Δήμο Καλαμάτας, διαγκωνιζόμενοι, μέσω της γνωστής εφημερίδας, ποιος θα «πρωτοαναθέσει» τον κόμβο στον «Μορέα», ακολουθώντας τη γνωστή τακτική της εφημερίδας που τα τελευταία δύο χρόνια «μέρα παρά μέρα» προτείνει αναθέσεις έργων της Μεσσηνίας στο «Μορέα», τακτική που φαίνεται ότι είχε υιοθετήσει και ασπαστεί ως ρεαλιστική και ο Χρ. Μαλαπάνης, θύμα
παλαιότερα της «παράγκας» γιατί δεν… συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις! Τώρα δεν προλαβαίνει να εισπράττει τα συγχαρητήρια από τα «εξαπτέρυγα» που επί χρόνια τον είχαν σε πολιτική απομόνωση…
Είναι ν’ απορεί κανείς με την τακτική των «αριστερών και προοδευτικών» τοπικών πολιτικών δυνάμεων, που συμπλέοντες ή περνώντας… «σύριζα» από τις θέσεις της γνωστής εφημερίδας, διαγωνίζονται σε οσφυοκαμψία πέφτοντας ξεδιάντροπα γονατιστοί στα μεγάλα συμφέροντα επαιτώντας την εύνοια τους και τη μεγαλοψυχία τους!
Για ένα ζήτημα τόσο απλό, κάποιοι εκτίθενται ανεπανόρθωτα στη θέα της διαπλοκής, προφανώς για ίδιον όφελος, έστω και υπό την ευρεία του όρου έννοια… Πάντως τόσα κροκοδείλια δάκρυα και πολιτικούς επικήδειους απ’ ότι για τον Χρ. Μαλαπάνη δεν ενθυμούμαι. Ακόμη κι αυτοί που τον αποκαλούσαν προεκλογικά (πριν ένα χρόνο δηλαδή) «ξοφλημένο γεροντάκι», μετά την αποπομπή του «κλαίνε» σαν τις χήρες στο κρεβάτι και ετοιμάζουν, μαθαίνω, και πολιτικό μνημόσυνο για να μην… ξεχάσουμε το έργο του, που οι ίδιοι είχαν φροντίσει να μηδενίζουν και να ευτελίζουν επί 10 και πλέον χρόνια!
Είναι σαφές ότι υπάρχει ζήτημα αεροδρομίου Καλαμάτας, για το οποίο, όπως και για τόσα άλλα, χρόνια τώρα πολιτικά (κεντρικά και τοπικά) η Μεσσηνία στρουθοκαμήλιζε, με βαρύ τίμημα την υστέρηση των έργων υποδομής που επέφεραν και την καθυστέρηση στην ανάπτυξη του τόπου.
Η πρεμούρα όλων όσων αναφέραμε να «προκάμουν», από τη στιγμή που ο περιφερειάρχης είχε ανακοινώσει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πρόδωσε τις προθέσεις και τις επιδιώξεις τους. Και έτσι τώρα «όλοι μαζί» κατά το «π…. και παλικάρια….» στην προσπάθειά τους να σωθούν από το πολιτικό ναυάγιο, βυθίζονται στο βούρκο της διαφαινόμενης διαπλοκής, η οποία στον παρόντα χρόνο, μέσω των γνωστών φερέφωνων, υπαγορεύει τις επιθυμίες και επιδιώξεις της, ώστε στο μέλλον να εξασφαλίζει την «πρώτη θέση» και στην Πελοπόννησο στο σχεδιαζόμενο «μεγάλο φαγοπότι» από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και του αποκαλούμενου νέου «σχεδίου Μάρσαλ», που αναμένεται ως «αντίδωρο» από τους δανειστές μας για να διασφαλίσουν την πολύχρονη λεηλασία της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Έτσι χωρίς να γνωρίζει κανείς ακόμη τους σχεδιασμούς και τις προθέσεις της Περιφέρειας, προτρέχουν οι διάφοροι λιμοκοντόροι, παρατρεχάμενοι και οσφυοκάμπτες για να προσφέρουν σήμερα τις καλές τους υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις ώστε αύριο να είναι «ωσεί παρόντες» στο new deal της ανάπτυξης, έστω και από θέση… τραπεζοκόμου! Άλλωστε σε ότι αφορά το «μιντιακό» παράρτημα της «παράγκας» μια ζωή «φιλιπινέζες» ήταν, άλλοτε επιδιώκοντας το επαγγελματικό «πλασάρισμα» και άλλοτε ψάχνοντας αγχωμένοι την κοινωνική καταξίωση και ανέλιξη στο σύστημα, το οποίο, ως φερέλπιδες νεανίες, ήθελαν να κατεδαφίσουν! Εδώ κολλάει η ρήση του ποιητή: «Πού ήσουν νιότη που ’δειχνες…».
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ
Υ.Γ.: Υποθέτω ότι η Επιτροπή που ορίστηκε στην Περιφέρεια για το ζήτημα του αεροδρομίου της Καλαμάτας εγκαίρως θα φέρει με τεκμηρίωση το θέμα προς συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση, κατά τη δέσμευση Τατούλη, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Άλλωστε στην Επιτροπή συμμετέχει και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν. Αλευράς και η Μεσσήνια αρμόδια θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου, που μαζί με τον Σωτ. Παναγιωτόπουλο της αντιπολίτευσης θα εισηγηθούν τις προτάσεις. Δεν γνωρίζω τις διαδικασίες αλλά υποθέτω ότι θα είναι διαφανείς και ξεκάθαρες. Αν πάντως, παρ’ ελπίδα, τεθεί και ζήτημα αναθέσεων για ορισμένα έργα-παρεμβάσεις που έχουν να κάνουμε αεροδρόμιο, θα προέτρεπα τον περιφερειάρχη να «αξιοποιήσει» δεόντως τις «προσφορές και τις γνωριμίες» των ενοίκων της «πολιτικομιντιακής παράγκας» της… αριστεράς και της προόδου, για να μη χάσουν οι άνθρωποι τις άκρες τους, την «προμήθεια» και την υπαρξιακή τους πολιτικοκοινωνική αυτοεπιβεβαίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages