«Γη υψηλής παραγωγικότητας»… η Αρκαδία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

«Γη υψηλής παραγωγικότητας»… η Αρκαδία

ΤHN άμεση ρύθμιση του νομικού πλαισίου που χαρακτηρίζει σχεδόν το σύνολο της Αρκαδίας ως «γη υψηλής παραγωγικότητας» ζητούν ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αρκαδίας και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης.
Το ζήτημα έχει μπλοκάρει την έκδοση αδειών οικοδομής το τελευταίο εξάμηνο σε εκτός σχεδίου εκτάσεις καθώς απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης χαρακτηρισμού από τη Διεύθυνση Γεωργίας, ώστε να διαπιστωθεί αν το οικόπεδο βρίσκεται σε ''γη υψηλής παραγωγικότητας'' όπου απαγορεύεται η δόμηση και η υπηρεσία δεν δίνει το σχετικό πιστοποιητικό, διότι δεν έχουν διαβαθμιστεί οι παραγωγικότητες της γης.....
Οι δύο σύλλογοι με ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «επειδή στην περίοδο κρίσης που διανύουμε θα ήταν σημαντική συνεισφορά στην κίνηση της δοκιμαζόμενης αγοράς η εισροή έστω και μικρών κεφαλαίων από έργα αυτού του επιπέδου, ζητάμε πολιτική λύση όμοια με αυτήν που έχει δοθεί στους περισσότερους νομούς της χώρας. Να δοθεί γραπτή εντολή προς τις πολεοδομίες από τους δημάρχους να μην απαιτούν χαρακτηρισμό γης για την εκτός σχεδίου δόμηση, μέχρι τον οριστικό καθορισμό των γεωγραφικών ορίων της γης υψηλής παραγωγικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages