Οριστική λύση στο πρόβλημα που υφίσταται με τη γη υψηλής παραγωγικότητας εξασφάλισε ο Π. Τατούλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Οριστική λύση στο πρόβλημα που υφίσταται με τη γη υψηλής παραγωγικότητας εξασφάλισε ο Π. Τατούλης

Οριστική λύση, με τροποποίηση του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, πάνω στο πρόβλημα που υφίσταται με τη γη υψηλής παραγωγικότητας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και έλαβε θετική απάντηση στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος η Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Μπουζέτος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Ευάγγελος Διβάρης και ο προϊστάμενος μονάδας σχεδίων βελτιώσεως νέων γεωργών κ. Νίκος Μανέτας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που έγκαιρα είχε αναδείξει το πρόβλημα της γης υψηλής παραγωγικότητας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη επικείμενη λύση του σημαντικού αυτού προβλήματος μετά την δήλωση του Υπουργού, ότι θα καταθέσει δηλαδή τροποποίηση στο σχετικό νομοσχέδιο.
Κατά τη συνάντηση αυτή υπήρξαν και συμφωνίες που αφορούν ζητήματα αγροτικής περιουσίας και καλλιεργητικού σχεδιασμού, ενώ ο Υπουργός με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτισε την ίδρυση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου και δήλωση της διαθεσιμότητα του για προσφορά κάθε δυνατής αρωγής για την δημιουργία του Δημοπρατηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης την εξάντληση κάθε περιθωρίου για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω του Περονόσπορου δηλώνοντας ότι πρόκειται για «ουσιαστικά καταστροφή ολόκληρης της παραγωγής».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στο εξαιρετικής σπουδαιότητας ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του από την πρόοδο των εργασιών στα φράγματα του Ασωπού και του Φιλιατρινού και την ανάγκη άμεσης συνέχισης στο φράγμα του Τανού στην Αρκαδία και του Μηναγιώτικου στη Μεσσηνία.
Την δημιουργία του Καλαθιού Πελοποννησιακών Προϊόντων συζήτησε με τον ειδικό γραμματέα κ. Διβάρη η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου με στόχο την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Στη συζήτηση συμμετείχε και η πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδας κα Κωνσταντίνα Ζούζια, η οποία έθιξε το πολύ σημαντικό πρόβλημα των κτηνοτρόφων που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 3.1 που αφορά την εφάπαξ πριμοδότηση για την πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση Υπαίθρου 2000-2006. Από μεγάλο αριθμό νέων αγροτών ζητείται η επιστροφή χρημάτων με αποφάσεις λόγω καθυστέρησης προσκόμισης των αδειών, ένα θέμα για το οποίο ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με στόχο την ουσιαστική στήριξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας, έχει ζητήσει το ΥΠΑΑΤ να μεριμνήσει να ανασταλούν όλες οι αποφάσεις καταλογισμού και να μην επιστραφούν τα χρήματα επειδή η κατάσταση αυτή οφείλεται στη δυσλειτουργία των υπηρεσιών των τέως Νομαρχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages