ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

Την παρουσίαση προς τα μέσα ενημέρωσης της πιλοτικής ανάρτησης δασικών χαρτών περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, των πρώτων σχετικών χαρτών που καταρτίζονται στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων , θα κάνει αύριο Τρίτη 12-7-2011 στις 10.30 π.μ., στο συνεδριακό κέντρο του Διοικητηρίου Ηλείας, στον Πύργο, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Η δημιουργία και η ανάρτηση των δασικών χαρτών -που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα- είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί, αφ’ ενός, θωρακίζει τα δάση από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και την άναρχη δόμηση και αφ’ ετέρου, διευκολύνει τους πολίτες στο να γνωρίζουν με σαφή τρόπο ποιος είναι ο χαρακτήρας της γης που έχουν στην κατοχή τους ή θέλουν να επενδύσουν.
Έτσι, για πρώτη φορά προσδιορίζεται με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο τι είναι δάσος και τι όχι στη χώρα μας, ώστε να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος χωροταξικός σχεδιασμός, που θα ανοίξει το δρόμο στη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου.
Στην παρουσίαση θα παραστούν, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Αμοργιανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages