Ετοιμοι οι δασικοί χάρτες για την Μεσσηνία και Ηλεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ετοιμοι οι δασικοί χάρτες για την Μεσσηνία και Ηλεία

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος σε συνεργασία με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο και τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες δρομολόγησαν την ανάρτηση του πρώτου δασικού χάρτη της Μεσσηνίας. Ο χάρτης αφορά την περιοχή του τ. Δήμου Μεσσήνης και του τ. Δημοτικού Διαμερίσματος Ασπροχώματος. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
Πρόκειται για τη δεύτερη ζώνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την οποία θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες έπειτα από τις περιοχές Λεχαινών, Αρετής, Μανωλάδας και Νέας Μανωλάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που συντάσσονται και παρέχονται σε ελεύθερη πρόσβαση δασικοί χάρτες στη χώρα μας, γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την εκπόνηση ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού και την οριστική οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων. Κατ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα ξεκαθαρίσει πλέον τι αποτελεί δάσος, αλλά και μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών ο πολίτης θα γνωρίζει τη μορφή της έκτασής του και θα είναι σε θέση με αίτησή του να έχει στα χέρια του εντός μόνο μίας ημέρας την πράξη χαρακτηρισμού της έκτασης που τον ενδιαφέρει, διαδικασία που μέχρι σήμερα καθυστερούσε αρκετούς μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages