Νέα πολιτική στη διαχέριση των υδάτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Νέα πολιτική στη διαχέριση των υδάτων

 

"Το φράγμα του Ασωπού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για την ανάπτυξη της Π.Ε Κορινθίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου δίνοντας αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στην περιοχή των έργων, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δέδε, Α. Παπαφωτίου, Ν. Νικολάκου και Α. Πουλά, τον Δήμαρχο Νεμέας, υπηρεσιακούς παράγοντες και τον υπεύθυνο υλοποίησης του έργου.

 

"Μετά τη παρέμβαση της Περιφέρειας και τη λύση που δόθηκε σχετικά με τις επιτάξεις και με δεδομένο ότι έχει ολοκληρωθεί και η εκτροπή του ποταμού βρισκόμαστε ήδη στη κατασκευή του κυρίως έργουσημείωσε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι "αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η επόμενη μέρα, να δουλέψουμε δηλαδή όλοι μαζί έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες υποστηρικτικές υποδομές με την ολοκλήρωση του έργου". Είμαστε και θα είμαστε πάνω από το έργο δήλωσε ο κύριος Τατούλης αναφέροντας τους τρείς άξονες που θα στραφεί η Περιφέρεια από δω και στο εξής και αφορούν:

 

1.
στην προετοιμασία για τον φορέα διαχείρισης
2.
στο master plan για την αναπτυξιακή δυνατότητα της ευρύτερης περιοχής και την ανάγκη ύπαρξης χωροταξικού πλαισίου και
3.
τη δημιουργία ημερίδας και διαβούλευσης όλων των φορέων για την ανάπτυξη της περιοχής με συγκεκριμένο δια ταύτα και χρονοδιαγράμματα.

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην νέα αντίληψη που επικρατεί για τη διαχείριση υδάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου τονίζοντας  ότι" δεν θα επιτρέψουμε την ερημοποίηση της περιοχής μας" κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Φιλιατρινό φράγμα στο φράγμα στη περιοχή της Πυλίας αλλά και του ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας αλλά και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες αναφέρθηκαν στη αναπτυξιακή προοπτική του έργου. Ο υπεύθυνος της εταιρείας δήλωσε πως θα προσπαθήσουν το έργο να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος της σύμβασης ενώ ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Παπαιωάννου δήλωσε πως οι υπηρεσίες θα συμβάλουν για την άμεση λύση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί.

Στην επίσκεψη του στο φράγμα Ασωπού ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ακόμα και το μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη ΔΕΥΑΠ, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα "Πολιτική και Οικονομία των Υδάτων στη Πελοπόννησο"


Από το iPhone μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages