Η Μεσσήνια Ρένα Ασημακοπούλου Πρόεδρος του Αρείου Πάγου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η Μεσσήνια Ρένα Ασημακοπούλου Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Η Ρένα Ασημακοπούλου από το Χατζή Μεσσηνίας Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου !!
Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, εκλέγεται πρόεδρος του Αρείου Πάγου γυναίκα, όπως γυναίκα εκλέγεται και ως Γενικός Επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων
. Ύστερα από εισήγηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης επελέγη για τη θέση του προέδρου, η αντιπρόεδρος Ρένα Ασημακοπούλου στη θέση του αποχωρήσαντα Γιώργου Καλαμύδα και η Ελένη Διακομανώλη στη θέση του μέχρι πρότινος προέδρου, Κώστα Πετρόπουλου....
Σε προαγωγές δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις του προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, προέβη το υπουργικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του σήμερα Τρίτη. Τα κενά δημιουργήθηκαν την 30η Ιουνίου 2011, ύστερα από τις συνταξιοδοτήσεις δικαστικών λειτουργών.
Ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, επέλεξε για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου τη Ρένα Ασημακοπούλου, σε αντιπροέδρους τους Αθανάσιο Κουτρομάνο και Γεώργιο Χρυσικό, σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Αναστάσιο Γκότση, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Μιχαήλ Ζυμή και την Ευφροσύνη Κραμποβίτη και σε Γενικό Επίτροπο Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων την Ελένη Διακομανώλη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης οι προαγωγές έγιναν με βάση την επιτερίδα και αξιοκρατικά κριτήρια.
Αναφερόμενος στη νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι πρόκειται περί ακεραίου ανθρώπου και βαθέως γνώστη της Δικαιοσύνης, ενώ για τη δεύτερη γυναίκα που προήχθη στη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Ελένη Διακομανώλη (και πάλι για πρώτη φορά καταλαμβάνει γυναίκα τη θέση αυτή), ο υπουργός επισήμανε ότι κύρια χαρακτηριστικά της επιλογής της ήταν η μακροχρόνια πορεία της και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών της στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε τον απελθόντα, λόγω συνταξιοδότησης, πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Καλαμίδα, ο οποίος, όπως τόνισε, λάμπρυνε το χώρο της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages