Αποχώρησε σύσσωμη η Αντιπολίτευση για το Προυπολογισμό του Δήμου Τριφυλίας- Καταπέλτης ο Πετρόπουλος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αποχώρησε σύσσωμη η Αντιπολίτευση για το Προυπολογισμό του Δήμου Τριφυλίας- Καταπέλτης ο Πετρόπουλος

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ τα μεσάνυχτα η Αντιπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας στην συζήτηση για τον Προυπολογισμό με αφορμή την απουσία συζήτησης για την Απογραφή η οποία τέθηκε με βασικά δομικά στοιχεία της στην συνεδρίαση η οποια κύλησε με κόντρες με αποτέλεσμα να ψηφιστει κατά πλειοψηφεία μετά τα μεσάνυχτα και με 1 ψήφο κατά απο τον κ. Κουκούμη.
Παρότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας ανέφερε ότι υπάρχει καθυστέρησης καθώς έπρεπε να ισοσκελιστεί με βάση τις ισχύοσυσες διατάξεις έχοντας καταγεγραμμένα τα πραγματικά στοιχεία της Απογραφής δεν έπεισε την μείζον μειοψηφία αναλύοντας ότι οι οφειλές πάσης φύσεως αγγίζουν τα 11 εκ. ευρώ με την αποτίμηση να εξάγει πραγματικά νούμερα θεωρωντας ότι είναι συνετός βάση πραγματικών αναγκών και αποτελεί ένα Προυπολογισμό ανάγκης για τους επόμενους μήνες. Ο κ. Κατσούλας ανέλυσε αρχικά ορισμένα στοιχεία με τις απαιτήσεις του Δήμου απο δάνεια να φτάνουν τα 2,3 εκ. Ευρώ και τις οφειλές απο Νομικά πρόσωπα.
Ομως εκεί τα πνεύματα άναψαν καθώς ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημ. Σωτηρόπουλος είπε ότι το Δ.Σ. δεν έχει σοβαρή δημοκρατική λειτουργία οταν έρχεται μεσάνυχτα το θέμα λέγοντας ότι είναι παρανομία η επιδερμική συζήτηση του πριν την Απογραφή τονίζοντας ότι δεν θα μετέχει στη συζήτηση προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα με την φράση ότι "πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τα χρεή στο Δήμο".
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο Προυπολογισμός δεν εκφράζει όραμα αλλά αποτελει διαχειριση καθημερινότητας σε ένα Δήμο βυθισμένο στα χρεή όμως ξεκαθάρισε ότι "να πάρουμε δάνειο για να είμαστε σε επιτήρηση δεν θα το πράξουμε ποτέ και μόνο όταν έχουμε πόρους θα εκπονήσουμε 5ετές πρόγραμμα δράσης καθώς τώρα τα νούμερα της απογραφής είναι εκείνα που χρειαζόμαστε" υπενθυμίζοντας την αδυναμία ισοσκελισμού του αλλά και το γεγονός ότι δεν θα δικαιολογήσει κανέναν απο τους πρώην Δήμους σε περίπτωση που επιμεριστούν ευθύνες καθώς ουδείς έχει ασυλία όπως διεμήνυσε.

Ο κ. Μπακούρος είπε ότι η απογραφή θα εντόπιζε αδυναμίες βλέποντας κατακερματισμό έργων ενώ καταπέλτης ήταν ο ο κ. Θαν. Πετρόπουλος επίσης απο την αντιπολίτευση ξεσπώντας ότι "εμείς δεν κάνουμε Μομφή στο Δήμαρχο αλλά απαιτούμε όραμα" καταγγέλοντας την έλλειψη δημοκραιτκής ευαισθησιας στο πρόσωπό του συμπληρώνοντας ότι δεν θα συμβάλει σε ένα εικονικό Προυπολογισμό καταγγέλοντας την μεθόδευση για ψήφισή του τα μεσάνυχτα όταν τίθεται θέμα παραίτησης μέλους απο την Επιτροπή απογραφής θεωρώντας ότι η απογραφή δεν πρέπει να γίνεται για να συγκαλύπτει τα χάλια του Δήμου. Ο κ. Κόλλιας απάντησε ότι 'ελλειμα δημοκραιτκής ευαισθησίας δεν υπάρχει και όταν υπάρξουν αποκαλύψεις τότε θα ήθελα να δω τοποθετήσεις'.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμης μίλησε για λεηλασία των κοινωνικών δυνάμεων καταντώντας επαίτες τους Δήμους με το μακρύ χέρι της εξουσίας, αμφισβητώντας παράλληλα την ανηθικότητα του συστήματος που ρημάζει τον λαό σε περιόδους κρίσης αλλά και την διαχείριση οικονομικών πόρων αποδίδοντας ευθύνες σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ προβλέποντας μάλιστα ότι θα έρθουν σύντομα νεά χαράτσια ψηφίζοντας τελικά Κατά.
ΣΤΟ σημείο αυτό αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση χωρίς καν να καταθέσει ψήφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages