Αναβολή λήψης απόφασης για το θέμα εγκατάστασης αιολικών πάρκων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αναβολή λήψης απόφασης για το θέμα εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Αναβολή λήψης απόφασης για το θέμα εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε θέσεις της Μάνης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό συμβούλιο την Δευτέρα 26 Ιουλίου, ενώ τόνισε την ευαισθησία και αγάπη του για την περιοχή, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να λάβει ξεκάθαρη θέση εφόσον υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως η απάντηση από το ΥΠΕΚΑ που δεν έχει δοθεί.
Πρότεινε λοιπόν ο Περιφερειάρχης τη μετάβαση του μαζί με τους επικεφαλείς των υπόλοιπων παρατάξεων στη συγκεκριμένη περιοχή προκειμένου να κάνει αυτοψία, χωρίς να μειώνει τις παρεμβάσεις των πολιτών που ακούστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σημείωσε ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνεται με έντονο τρόπο οτιδήποτε βοηθά την ανάπτυξη του τόπου σε μια τόσο δύσκολη χρονικά συγκυρία και από την άλλη πλευρά να γίνεται δεκτό με ικανοποίηση η μεταφορά των σκουπιδιών μας στη Γερμανία, αφού εμείς δεν θέλουμε να τα διαχειριστούμε.
Οι ΑΠΕ ανέφερε ο κ. Τατούλης είναι μεγάλο στοίχημα για τον τόπο και η λειτουργία τους έχουν επιφέρει μείωση κατά 10% στην τιμή της κιλοβατώρας. Ενημέρωσε δε το σώμα ο κ. Τατούλης, ότι ως Υπουργός Πολιτισμού είχε πραγματοποιήσει σύσκεψη για τους κανόνες ανάπτυξης της Μάνης, για την προστασία και ανάδειξή της, ενώ σήμερα εντάσσονται τα έργα του λιμανιού του Γυθείου και του δρόμου Αρεόπολης – Γερολιμένα.
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι καμία περιοχή δεν θα κορεστεί με αιολικά πάρκα και ότι ενδιαφέρον της Περιφέρειας είναι το υψηλό επίπεδο συνεννόησης με την τοπική κοινωνία και για το λόγο αυτό ζητείται η γνώμη της αν και από το νόμο δεν είναι απαιτούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages