Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και ο μαρτυρικός Αετός σε ημερίδα στη Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και ο μαρτυρικός Αετός σε ημερίδα στη Τριφυλία

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ήταν η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, το Κατοχικό δάνειο αλλά κυρίως για τις ευθύνες των Ελληνικών Κυβερνήσεων που αδιαφορούν για την ουσία του θέματος με πρωτοβουλία των οργανωτών.
Στοιχεία που είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας έδωσε το μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδ κ. Δαμιανός Βασιλειάδης μιλώντας για ιστορική μνήμη και ενεργοποίηση των πολιτών με αφορμή της επανορθώσεις για τις υλικές ζημιές, τις υποδομές, τις μεταφορές προιόντων αλλά και τις πολλές αποζημιώσεις των θυμάτων του πολέμου. Ο καθηγητής Ιστορίας και πανεπιστημιακός Μιχάλης Λυμπεράτος αποκάλυψε ότι οι έλληνες έκρυψαν αρχαιολογικούς θησαυρούς ώστε να μην βρεθούν από τους Γερμανούς και σήμερα παραμένουν σε χέρια πολλών ιδιοκτητών ενώ το κατοχικό δάνειο δεν εξοφλήθη ποτέ.
Μυστικά …καλά κρυμμένα, για αρχαιολογικούς θησαυρούς που πλιατσικολόγησαν οι κατακτητές και για άλλους που σώθηκαν, γιατί κάποιοι γενναίοι αρχαιολόγοι, έσκαψαν την γη και τους έκρυψαν. Για …προδοτικές συμπεριφορές από συγκεκριμένες οικογένειες και από συγκεκριμένους πολιτικούς μίλησαν οι ομιλητές από το πάνελ. Ωστόσο ο συντονιστής κ. Δημήτρης Δριμής μίλησε για ύπνωση του Ελληνικού κράτους αφού οι κατακτητές αδιαφόρησαν για γραπτούς και άγραφους νόμους αναφερόμενος σε λεηλασία. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας έκανε μνεία για την ιστορικότητα του θέματος χωρίς όμως να αναφέρει αν ο Δήμος διεκδικήσει τελικά τις αποζημιώσεις για το μαρτυρικό χωριό του Αετού, ενώ ο κ. Γιώργος Λαζουράς από το Δίκτυο Μαρτυρικών πόλεων στάθηκε στην ουσία της υπόθεσης που αφορά όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages