Σύνδεση πεζοδρόμων Αριστομένους και ιστορικού κέντρου Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σύνδεση πεζοδρόμων Αριστομένους και ιστορικού κέντρου Καλαμάτας

Εργασίες σύνδεσης του πεζοδρόμου της Αριστομένους με εκείνον της Γερμανού στο ιστορικό κέντρο ξεκίνησαν εχθές. Θα κατασκευαστεί διάβαση πεζών που θα συνδέει τους δύο πεζοδρόμους, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία κατά την εκτέλεση των εργασιών. Αυτές ξεκινούν από τον πυρήνα του έργου και θα παραμείνει διαθέσιμη μία λωρίδα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, θα κατασκευαστούν τα πλευρικά τμήματα. Στο πλαίσιο των εργασιών, θα υλοποιηθούν έργα διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και θα γίνει εγκατάσταση και κατάλληλη διασύνδεση του ηλεκτρολογικού δικτύου.
Η διάβαση θα αποκατασταθεί με πλάκες και μάρμαρα, υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στις αναπλάσεις της Αριστομένους και της Γερμανού. Επίσης, θα φυτευθεί και ένα δέντρο, στη μεσότητα του δρόμου, δεξιά όπως κατευθύνεται κανείς προς βορράν. Η διάβαση θα «αποσπά» την προτεραιότητα υπέρ των πεζών. Η έκταση της παρέμβασης θα είναι περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα.Το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, στην πρώτη από τις οποίες θα κατασκευαστεί το κεντρικό τμήμα της διασταύρωσης και απαιτείται η απαγόρευση στάθμευσης από τον κυκλικό κόμβο της πλατείας 23ης Μαρτίου έως την οδό Νέδοντος και στις δύο πλευρές και η εκτροπή της κυκλοφορίας με την υλοποίηση της κατάλληλης σήμανσης για εργοτάξιο στο μέσον της οδού. Στη δεύτερη φάση θα κατασκευαστούν τα πλευρικά τμήματα και απαιτείται και πάλι η απαγόρευση στάθμευσης από τον κυκλικό κόμβο της πλατείας 23ης Μαρτίου έως την οδό Νέδοντος και στις δύο πλευρές και η εκτροπή της κυκλοφορίας με την υλοποίηση της κατάλληλης σήμανσης για εργοτάξιο στο άκρο της οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages