ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΟΥ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΟΥ ΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ρεπορτάζ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ME κοινές διαπιστώσεις για την εξαγωγική δραστηριότητα του καρπουζιού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας παρουσία εξαγωγικών φορέων και φορέων της περιοχής ενώ ακολούθησε επίσκεψη σε καλλιέργειες καρπουζιού της περιοχής παρουσία του περιφερειακού συμβούλου κ. Μπακούρου, της προσιταμένης υπηρεσίας ποιοτικού ελέγχου κ. Μπέσσα και φορέων. 
Πιο αναλυτικά ο κ. Αλευράς τόνισε ότι οι παραγωγοί διατηρούν ψηλά τη ποιότητα του είδους και την τιμή αναγνωρίζοντας ότι παρά την οικονομική κρίση υπάρχουν νοικοκυριά που μπορούν να αγοράσουν προιόντα υψηλής τιμής στο εξωτερικό εφόσον εξασφαλίσουν την κατάλληλη ποιότητα Πρόσθεσε ότι αυτό επιτυγχάνεται με τη κατάλληλη σήμανση, την επωνυμία του είδους, καθώς το καρπούζι κατέκτησε τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς με μεθοδική δουλειά τα τελευταία χρόνια. Φέτος εκτίμησε ότι ήταν ευνοικές συνθήκες ωρίμανσης του είδους με κατάλληλες θερμοκρασίες και είναι ευκαιρία να κερδίσουμε περισσότερες αγορές με σωστή τροφοδοσία της αγοράς χωρίς διακυμάνσεις. Μίλησε για συντονισμό των υπηρεσιών για να έχουμε εξωστρέφεια και επώνυμο καρπούζι, ενώ το προιόν στηρίζει ενεργά την τοπική οικονομία είτε είναι μια άσχημη είτε μια θετική χρονιά αν υπολογίσουμε την παραγωγή των 40.000 τόννων με μια μέση τιμή κοντά στα 30 λεπτά το κιλό. Παράλληλα η καλλιέργεια βοηθά την απασχόληση με νέους αγρότες ενώ δεσμεύτηκε ως Περιφέρεια να στηριχθεί η προσπάθεια με ευρωπαικά προγράμματα αποκτώντας ένα διαβατήριο στην Ευρωπαική αγορά το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο όπλο για την προστιθέμενη αξία στο τόπο μας, ενώ ευχαρίστησε όλη την υπηρεσία που παρέχει τεχνογνωσία και εργάζεται όλο το 24ωρο αυτή την εποχή για την καλή εξαγωγική δράση.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΌ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ- Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Ο Διευθυντής της υπηρεσίας κ. Παρασκευόπουλος μίλησε για κρίσιμη εποχή ώστε να διασφαλίσουμε τις αγορές μας και να ενισχύσουμε το προιόν. Ο Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου κ. Λεβεντογιάννης μίλησε για επαρκή ενημέρωση της περιφέρειας ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία της υπηρεσίας με τους παραγωγούς προωθώντας άριστες τεχνικές που τελειοποιούν την ποιότητα του είδους, την ωριμότητα ενώ εξήγησε ότι οι παραγωγοί κάνουν άριστα τη δουλειά τους με επαρκή καρπόδεση του καρπουζιού πριν βγει στην αγορά, ενώ οι εξαγωγείς στέλνουν ώριμα καρπούζια στο εξωτερικό χωρίς να υποβαθμίζουν την αξία του με  πρακτικές του παρελθόντος. Η πιστοποίηση του είδους διεξάγεται από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας με ελέγχους σε όλα τα στάδια αποστολής του είδους μαζί με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages