Αναπτύσσεται ο αγροτικός τομέας στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αναπτύσσεται ο αγροτικός τομέας στη Μεσσηνία


Σε καλά επίπεδα κινούνται οι επενδύσεις σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας.
Παρά την οικονομική κρίση, από το 2011 έως σήμερα, τα στοιχεία δείχνουν μια κινητικότητα και δίνουν ελπίδες. Εμφανίζεται, λοιπόν, αύξηση στην έκδοση αδειών, τόσο για νέες επιχειρήσεις όσο και για υφιστάμενες που επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας, τα χρόνια αυτά είναι πολύ μικρό το ποσοστό των επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν στο κλείσιμο.
Αύξηση αδειών
Βάσει, λοιπόν, των στοιχείων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, το 2011 εκδόθηκαν συνολικά στη Μεσσηνία 78 άδειες εγκατάστασης, λειτουργίας, εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων βιοτεχνικών μονάδων. Οι περισσότερες άδειες αφορούν τυποποιητήρια – συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων και ελαιουργεία.
Σε ό,τι αφορά το 2012, εκδόθηκαν συνολικά 105 άδειες και παρουσιάσθηκε σημαντική αύξηση σε σχέση με το σύνολο του 2011. Από αυτές τις 105, οι 28 αφορούσαν νέες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους εντός στο 2012.
Στις νέες μονάδες που έγιναν το 2012 περιλαμβάνονται αρκετά αρτοποιεία, ξυλουργεία, αργυροχρυσοχοεία κ.ά. Από τις αρχές του 2012 έως και 24 Μαΐου 2012, εκδόθηκαν συνολικά 30 άδειες και από αυτές οι 10 είναι νέες βιοτεχνίες – βιομηχανίες. 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages