Αιωνία οδός και επίσημα το Πάτρα -Τσακώνα -Θρίλερ στη Βουλή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αιωνία οδός και επίσημα το Πάτρα -Τσακώνα -Θρίλερ στη Βουλή

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ τα λόγια τα μεγάλα λέει το λαικό άσμα. Ε, ταιριάζει απόλυτα καθώς αναβάλονται και επισήμως οι εργασίες στο κομμάτι Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα !!! Την ανάγκη «να υπάρξει χρονική μετατόπιση σε ορισμένα τμήματα έργων» επεσήμανε σύμφωνα με το kyparissianews.com, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης αναφερόμενος στην υλοποίηση του τμήματος Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού. Απαντώντας σε ερώτηση του νουλευτή της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλου ο Στ. Καλογιάννης τόνισε ότι «δεν έχει απενταχθεί κανένα τμήμα της Ολυμπίας Οδού» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο τμήμα Πάτρα – Πύργος έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις. Από την πλευρά του ο Ι. Λαμπρόπουλος ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει πότε θα ξεκινήσει το Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, ενώ επέκρινε τις τράπεζες για την στάση τους απέναντι στο έργο, λέγοντας ότι «σταμάτησαν να χρηματοδοτούν όταν διαπίστωσαν ότι δεν κερδίζουν όσα το 2007» και ότι «οι τραπεζίτες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν το έργο, οι απαλλοτριώσεις είχαν φτάσει στο 70%». Ζήτησε ακόμη ο βουλευτής της Ν.Δ. να δημοσιοποιηθούν οι νέες συμφωνίες ώστε να φανεί «πόσα παίρνουν ως αποζημίωση οι παραχωρησιούχοι, επειδή δήθεν φταίει το δημόσιο». Ο Στ. Καλογιάννης δεσμεύθηκε ότι οι συμφωνίες θα κατατεθούν στη Βουλή όταν ολοκληρωθούν οι τροποποιημένες συμβάσεις.
Σε ώτα μη ακουόντων και η νέα  επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν. Δ, Γιάννη Λαμπρόπουλου συζητήθηκε πριν λίγο στη Βουλή. Ως γνωστόν αφορούσε την "Ολύμπια οδό" και είναι τουλάχιστον η 15η ερώτηση του Μεσσήνιου βουλευτή, για το συγκεκριμένο θέμα και ιδιαίτερα για τα τμήματα, Πάτρα, Πύργος, Ελαία, Τσακώνα! Ο υφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης, άφησε να εννοηθεί πως είναι δυνατόν να φτάσει μέχρι τον Πύργο, ο νέος δρόμος, αλλα δεν απάντησε, στο γιατί δεν προγραμματίζεται η κατασκευή ,...έστω του τμήματος, Ελαια - Τσακώνα, του οποίου έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις και οι μελέτες είναι έτοιμες και τα έργα έιχαν ...αρχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages