Αισιόδοξη αύξηση των πολιτών που συμμετέχουν σε οργανώσεις ή συλλογικές δράσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αισιόδοξη αύξηση των πολιτών που συμμετέχουν σε οργανώσεις ή συλλογικές δράσεις

Είναι μεγάλος ο πειρασμός να δει κανείς το ποτήρι μισοάδειο. Να εστιάσει στο υψηλό 85% των πολιτών που δηλώνουν ότι ούτε τώρα ούτε και ποτέ στη ζωή τους έχουν συμμετάσχει σε κάποια οργάνωση ή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης. Όμως, η ξερή αυτή ανάγνωση της έρευνας για την κατάσταση του εθελοντισμού στην Ελλάδα (έγινε για λογαριασμό της Human Grid, μιας πρωτοβουλίας του TedxAthens, που καταγράφει τις πηγές αλληλεγγύης στην πόλη) δεν αποτυπώνει την πλήρη εικόνα. Μολονότι μόνο 15% έχουν υπάρξει εθελοντές (3% είναι μέλη οργάνωσης, 5% συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες, 7% περιστασιακά), το 34% των πολιτών δηλώνει έτοιμο να αναλάβει δράση.
Όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση των στοιχείων, σκιαγραφείται σαφής θετική τάση, ιδιαίτερα σε σχέση με τη ραστώνη των προηγούμενων χρόνων, η οποία αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Αυτό μας υποδεικνύουν οι Φ. Εξακουστίδου, η Αγγ. Ρουμελιώτη, αλλά και η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσηνίας, Ντ. Αντωνάκου – Γκότση. «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός πολιτών στην Καλαμάτα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του νομού, που θέλουν να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις, δημιουργούν εθελοντικές κοινωνικές δομές. Στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας, στο Κοινωνικό Ιατρείο, στα Παιδικά Χωριά SOS, στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ, στον Ερυθρό Σταυρό υπήρχε ένας αριθμός εθελοντών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό βοήθησε και η οικονομική κρίση που πλήττει τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages