Αντιδράσεις για την απαγόρευση του χύμα ελαιολάδου στα εστιατόρια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αντιδράσεις για την απαγόρευση του χύμα ελαιολάδου στα εστιατόρια

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 όλα τα εστιατόρια της ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιούν σφραγισμένα και μιας χρήσης μπουκάλια με ελαιόλαδο αντί των μπολ ή άλλων συσκευασιών με χύμα ελαιόλαδο που επιτρέπονται ως τώρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια κίνηση με σκοπό να βελτιωθεί η υγιεινή και που θα διασφαλίζει στους καταναλωτές ότι το ελαιόλαδο που τους σερβίρεται στα εστιατόρια δεν έχει διαλυθεί με χαμηλότερης ποιότητας λάδι.
Οι επικριτές, ωστόσο, αναρωτιούνται πώς η Κομισιόν η οποία είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της κρίσης βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με ένα τέτοιο θέμα και εκτιμούν ότι αυτό θα πλήξει τους ελαιοπαραγωγούς. «Αν η ΕΕ διοικείτο λογικά και όπως έπρεπε, ο κόσμος δεν θα ήταν τόσο αντι-ευρωπαϊκός. Όταν σκέφτονται τέτοια τρελά πράγματα, δικαιολογημένα αμφισβητείται η δικαιοδοσία τους και η ορθή κρίση τους», σχολίασε η Βρετανίδα Ευρωβουλευτής Μαρίνα Γιαννακουδάκη. Η Κομισιόν ανέφερε ότι η απόφαση στηρίχθηκε από 15 από τις 27 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και των ελαιοπαραγωγικών χωρών - Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.
kalamatablogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages