Επέκταση ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ στο Ελαιόλαδο για όλο τον Νομό Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Επέκταση ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ στο Ελαιόλαδο για όλο τον Νομό Μεσσηνίας

Το μεί­ζον θέ­μα που έ­χει α­να­κύ­ψει το τε­λευ­ταί­ο δι­ά­στη­μα για το Νο­μό αλ­λά και για τους ε­λαι­ο­πα­ρα­γω­γούς της Μεσ­ση­νί­ας σχε­τι­κά με το ΠΟΠ ¨Κα­λα­μά­τα¨ περ­νά­ει την πύ­λη της Βου­λής α­φού ο Βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας Γιά­ννης Λαμ­πρό­που­λος κα­τέ­θε­σε σχε­τι­κή ε­ρώ­τη­ση στον αρ­μό­διο Υ­πουρ­γό Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης & Τρο­φί­μων.
Ο κ. Λαμ­πρό­που­λος στην ε­ρώ­τη­σή του α­να­φέ­ρει: «Ό­πως εί­ναι γνω­στό η Προ­στα­τευ­ό­με­νη Ο­νο­μα­σί­α Προ­έ­λευ­σης (ΠΟΠ) ¨Κα­λα­μά­τα¨ για το ε­λαι­ό­λα­δο της Μεσ­ση­νί­ας κα­λύ­πτει μό­νο την πρώ­ην ε­παρ­χί­α Κα­λα­μά­τας ό­πως έ­χει κα­τα­χω­ρη­θεί α­πό το 1997 στο σχε­τι­κό μη­τρώ­ο της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης. Ε­πει­δή υ­πήρ­χαν αι­τή­μα­τα για ε­πέ­κτα­ση της ΠΟΠ Κα­λα­μά­τας στο ε­λαι­ό­λα­δο για ό­λο τον Νο­μό Μεσ­ση­νί­ας, η Ε­ΑΣ Μεσ­ση­νί­ας υ­πέ­βαλ­λε το έ­τος 2009 προς τού­το σχε­τι­κό φά­κε­λο στο Υ­πουρ­γεί­ο Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης, το ο­ποί­ο έ­κα­νε δε­κτό το αί­τη­μα και στην συ­νέ­χεια α­πέ­στει­λε το σχε­τι­κό αί­τη­μα στις αρ­μό­δι­ες υ­πη­ρε­σί­ες της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης. Ε­πει­δή α­πό τό­τε μέ­χρι σή­με­ρα το θέ­μα «πη­γαι­νο­έρ­χε­ται» α­πό τις αρ­μό­δι­ες υ­πη­ρε­σί­ες της Ε.Ε., στο Υ­πουρ­γεί­ο Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης και στην Ε­ΑΣ Μεσ­ση­νί­ας και αν­τί­στρο­φα. Ε­πει­δή η ε­πέ­κτα­ση της ΠΟΠ ¨Κα­λα­μά­τα¨ για το ε­λαι­ό­λα­δο σε ό­λο τον Νο­μό Μεσ­ση­νί­ας εί­ναι κρί­σι­μο θέ­μα για τους ε­λαι­ο­πα­ρα­γω­γούς α­φού θα συμ­βάλ­λει στην ε­νί­σχυ­ση του ει­σο­δή­μα­τός» τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages