ΕΠΙΚΑΙΡΑ- Αυτό το άκουσαν οι Τοπικοί Άρχοντες της Τριφυλίας; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΑ- Αυτό το άκουσαν οι Τοπικοί Άρχοντες της Τριφυλίας;

ΣΤΙΣ 13/5/2013 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με την συμμετοχή υπουργών και άλλων παραγόντων, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών εν όψει της θερινής περιόδου. 
Και σωστά έκανε ο Πρωθυπουργός, διότι η Πολιτεία οφείλει να  προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις πιθανές πυρκαγιές στον τόπο μας, που χρόνια καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο και υπονομεύουν την οικονομία μας.
Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συμβολή όλων, επισημαίνοντας πως θα είναι αυστηρός αν διαπιστώσει αδυναμίες ή αδράνεια του κρατικού μηχανισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων:
«Προσωπικά, θα είμαι πολύ αυστηρός, αν διαπιστώσω αδυναμία ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ζητώ από τους πολίτες και τον καθένα χωριστά να βοηθήσει στην προστασία του φυσικού μας πλούτου, να προστατεύσει το κοινό μας σπίτι. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μια καμπάνια για το πώς μπορούν οι πολίτες να συνεισφέρουν ουσιαστικά και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς. Η πολιτεία το οφείλει και θα κάνει το καθήκον της, είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνει ο καθένας και η κάθε μια από εσάς».
Αυτή η προετοιμασία ας ευχηθούμε να γίνει και στον Δήμο Τριφυλίας και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Αυλώνας, όπου εδώ και δύο χρόνια η  υδατοδεξαμενή  που έχει φτιάξει η Πολιτεία στην θέση «Μεγάλο Χωράφι» της Αυλώνας  για χρήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  σε περίπτωση πυρκαγιάς, παραμένει χωρίς νερό διότι έχει σπάσει το λάστιχο που την  τροφοδοτεί  με νερό από την πηγή «Κουλάς».
Μάλιστα κύριε πρωθυπουργέ οι συντοπίτες σου  Δημοτικοί ή άλλοι αρμόδιοι άρχοντες δεν είναι σε θέση να συνδέσουν ένα πλαστικό λάστιχο που έχει κοπεί από κάποια φυσική αιτία, ώστε να τροφοδοτείται  συνεχώς η πανάκριβη μεταλλική δεξαμενή που έφτιαξε το κράτος από τα ανύπαρκτα οικονομικά του περισσεύματα, για να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά στην γύρω περιοχή.
Για τους μη γνωρίζοντες ακριβώς την περιοχή που βρίσκεται η υδατοδεξαμενή αυτή τους ενημερώνουμε ότι η δεξαμενή αυτή «προστατεύει» την περιοχή της Μεσσηνιακής όχθης της Νέδας από το χωριό Καριές Τριφυλίας μέχρι το χωριό Αυλώνα. Η περιοχή αυτή είναι κατάφυτη από  χιλιάδες ελαιόδεντρα που ανήκουν  κυρίως στους κατοίκους της Αυλώνας.
Παρόλο που οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, παρόλο ότι κάποιοι κτηματίες της περιοχής προσφέρθηκαν να πληρώσουν την σχετική δαπάνη επισκευής του λάστιχου, παρόλο του ότι η ΦΩΝΗ έχει επανειλημμένα φέρει στην δημοσιότητα αυτό το θέμα, δεν «ιδρώνει το αυτί» κανενός. Το λάστιχο δεν επισκευάζεται προς δόξα και τιμή της Ελληνικού ωχαδελφισμού και της επιβεβαίωσης της αδιαφορίας των όποιων Τοπικών Αρχών.
Δεν πάει να λέει ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του. Το είπαν τα κανάλια, το έγραψαν και οι εφημερίδες στα ψιλά, πέρασε και πάει. Και ρωτάμε όλους αυτούς τους Άρχοντες που οι πολίτες τους επέλεξαν με την θέληση τους   να   προστατεύουν το Δημόσιο συμφέρον, τι θα έκαναν εάν το περασμένο καλοκαίρι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση της Αυλώνας  ξεσπούσε στην περιοχή που μιλάμε; Από που θα έπαιρναν νερό τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να κατασβήσουν την πυρκαγιά;
Μιας και οι παρακλήσεις των κατοίκων και λοιπών παραγόντων δεν είναι αρκετές για να συγκινήσουν τους Άρχοντες, επικαλούμεθα τις προειδοποιήσεις  και οδηγίες   του Πρωθυπουργού μπας και γίνει τίποτα με αυτό το δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Αμβρόσιος Καρατζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages