Ανοιχτός από Ανάληψη έως Πάμισο ο δρόμος Ριζόμυλος – Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ανοιχτός από Ανάληψη έως Πάμισο ο δρόμος Ριζόμυλος – Καλαμάτα

Aνοιχτό σε μήκος 3 χιλιομέτρων, όπως η νέα είσοδος της Καλαμάτας, θα είναι το τμήμα του δρόμου Ριζόμυλος – Καλαμάτα από τον κόμβο της Ανάληψης έως τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου, σύμφωνα με όσα πρότεινε χθες ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαν. Αγγελάκας, στο δήμαρχο Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλο, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Τζώρτζη, τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κων. Σπυρόπουλο και τους αντιδημάρχους Ι. Τσούση και Γ. Αθανασόπουλο. Τα παραπάνω ειπώθηκαν σε σύσκεψη στην Πάτρα με αντικείμενο τη βέλτιστη λύση για τη χάραξη της επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Ριζόμυλου και οι προτάσεις του κ. Αγγελάκα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων και τους μελετητές.
Οι προτάσεις 
Όπως ανακοινώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οριστική μελέτη οδοποιίας θα ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες παρατηρήσεις: -Θα αντικατασταθούν οι τρεις τετρασκελείς ισόπεδοι κόμβοι (Ι.Κ.4, Ι.Κ.5 και Ι.Κ.6) από ισάριθμους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους. -Θα υποβιβαστεί το υψόμετρο της αρτηρίας, όπου αυτό είναι δυνατό, σε συνδυασμό με τους ισχύοντες κανονισμούς οδοποιίας και την ανώτατη στάθμη πλημμύρας στην περιοχή. -Το τμήμα της οδού που διέρχεται εντός περιοχών όπου προβλέπεται από το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μεσσήνης η δημιουργία ζωνών β’ κατοικίας και τουρισμού, εκατέρωθεν της υπό μελέτη οδού, (από κόμβο Ανάληψης έως τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου Χ.Θ.9+000), θα καταταχθεί στην ομάδα οδών Γ3 με μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα 50 χλμ./ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages