Προβληματική η εξόφληση οφειλών από τους Δήμους! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Προβληματική η εξόφληση οφειλών από τους Δήμους!


ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ η απασχόληση 29 ατόμων στο Δήμο Καλαμάτας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως 8 μήνες, τα οποία θα εργαστούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου (προβλέπονται και θέσεις χειριστών βαρέων οχημάτων). Τη δυνατότητα αυτή δίδει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και Αναπληρωτή Οικονομικών.
Με την προαναφερθείσα ΚΥΑ δόθηκε έγκριση σύναψης 4.413 συμβάσεων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της χώρας για το έτος 2013.
Από το σύνολο των συμβασιούχων, οι 674 θα εργαστούν σε Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Στον Νομό Μεσσηνία οι θέσεις κατανέμονται στους υπόλοιπους, πλην Καλαμάτας, Δήμους: Δυτικής Μάνης 10, Μεσσήνης 18, Οιχαλίας 8 και Πύλου Νέστορος 16 (σύνολο μαζί με τους 29 της Καλαμάτας 81).
Ο Δήμος θα παραλάβει αιτήσεις και δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων αφού εγκριθεί η σχετική προκήρυξη από το ΑΣΕΠ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΩΝ
Από την πίστωση των 800 εκατομμυρίων ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών Δήμων προς τις τοπικές αγορές, που επεκτάθηκε και στα χρέη των Νομικών Προσώπων του Δήμου, μέχρι σήμερα έχει απορροφηθεί το 20% του ποσού. Είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει κατάλογο των πιστωτών και οργανόγραμμα εξόφλησης από τους Δήμους. Φανερό πως κάποιοι από τους Δήμους καθυστέρησαν να τον στείλουν, ενώ άλλοι επικαλούνται γραφειοκρατικά εμπόδια, όπως είναι η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας από τους πιστωτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages