Οι χειρότερες Πανελλαδικές Εξετάσεις οι φετινές λένε οι ΕΛΜΕ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Οι χειρότερες Πανελλαδικές Εξετάσεις οι φετινές λένε οι ΕΛΜΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ δυσκολίας των θεμάτων στα μαθηματικά που δόθηκαν στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Μεσσηνίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα φετινά θέματα των μαθηματικών τόσο της Γενικής Παιδείας όσο και της Κατεύθυνσης, είναι τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Επιπλέον δεν ήταν διαβαθμισμένα και ήταν εντελώς πέρα και έξω από το πνεύμα του κανονισμού των εξετάσεων. Ιδιαίτερα στα μαθηματικά κατεύθυνσης η δυσκολία του θέματος Β3 απογοήτευσε τους μαθητές και δεν τους επέτρεψε να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τα υπόλοιπα θέματα. Εξάλλου το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις οδηγίες του Υπουργείου για το χαρακτήρα του 2ου θέματος.
Το παράρτημα Μεσσηνίας της ΕΜΕ τονίζει ότι τα φετινά θέματα των μαθηματικών Γενικής Παιδείας όχι μόνο τιμωρούν τους μαθητές που επέλεξαν το συγκεκριμένο μάθημα αλλά και απαξιώνουν το ίδιο το μάθημα. Παράλληλα πρέπει να τονιστεί ότι παραβιάστηκαν οι βασικές κατευθυντήριες αρχές που δίνει το Υπουργείο τόσο για τη διδασκαλία όσο και για την αξιολόγηση του μαθήματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό στις εκπαιδευτικές οδηγίες. Θεωρούμε λοιπόν ότι όλα τα παραπάνω απαξιώνουν τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages