Πράσινο από ΕΚΤ στη ρύθμιση για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πράσινο από ΕΚΤ στη ρύθμιση για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες

Συμφωνεί με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση των ενήμερων δανειοληπτών ενυπόθηκων δανείων, αλλά και με τις αλλαγές της υπάρχουσας ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως προκύπτει από τη γνωμοδότησή της η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό της τόπο. H EKT επισημαίνει ότι η ορθή και ταχεία εφαρμογή του προβλεπόμενου πλαισίου, είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της εν λόγω ισορροπίας, ενώ ζητάει από την κυβέρνηση έλεγχο σχετικά με τους δανειολήπτες που θα υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση και προτείνει να αναλάβει ένας ανεξάρτητος φορέας να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του προγράμματος διευκόλυνσης και τις επιπτώσεις του στις τράπεζες.
Αναφορικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ΕΚΤ αναφέρει ότι η ορθή εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου απαιτεί και τη διάθεση επαρκών πόρων αλλά και τη θέσπιση αποτελεσματικών διαδικασιών για τη διευκόλυνση των εξωδικαστικών συμβιβασμών. Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η σχετική ρύθμιση, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, επιβεβαιώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε σήμερα, με την έκδοση γνώμης, το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων». Τετραετής περίοδος χάριτος και δόση στο 30% του εισοδήματος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages