Ε-Ε-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ... ΕΚΛΟΓΕΣ! ΚΕΔΕ: 94 εκ. € σε ημετέρους δημάρχους... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ε-Ε-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ... ΕΚΛΟΓΕΣ! ΚΕΔΕ: 94 εκ. € σε ημετέρους δημάρχους...

Σε σοβαρή καταγγελία κατά των υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ότι κόβουν 94 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα «μοιράζει επιλεκτικά, εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους», προχώρησε η ΚΕΔΕ: «Η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πραγματική ενίσχυση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να στηρίξει έμπρακτα και καθημερινά τις ανάγκες της» τονίζει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωση της και ζητά άμεσα τη διακοπή και την ανάκληση όλων αυτών των «αδικαιολόγητων» επιχορηγήσεων από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ σε δήμους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

«Αντιφατικές πρακτικές ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών σε ότι αφορά στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς, όπως επισημάνθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αφενός, προωθεί – νέα – μείωση της τακτικής επιχορήγησης των ΟΤΑ κατά 94 εκ. ευρώ, αφετέρου, με υπουργικές αποφάσεις μοιράζει επιλεκτικά, εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους!!!
Συγκεκριμένα με υπουργική απόφαση που έχει υπογραφεί ήδη από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης – εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών – προχωρούν σε μείωση των προβλεπόμενων από τον προϋπολογισμό 2014 Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για το 2014 κατά 94 εκ. ευρώ, με την αιτιολογία ότι το ποσό αυτό προοριζόταν για τη μισθοδοσία των 5.500 Δημοτικών Αστυνομικών και Σχολικών Φυλάκων, που είναι σε διαθεσιμότητα και που δεν ανήκουν πλέον στο δυναμικό των δήμων, αλλά και μελλοντικών «διαθέσιμων» στους δήμους.
Να σημειωθεί όμως ότι οι δήμοι της χώρας, εκτός του γεγονότος ότι έχουν στερηθεί τις πολύ χρήσιμες για τη λειτουργία των πόλεων υπηρεσίες αυτών των δύο κατηγοριών εργαζομένων με την αιφνίδια θέση τους σε διαθεσιμότητα, πληρώνουν από τις αρχές του έτους και μέχρι 31 Μαΐου, το κόστος μισθοδοσίας τους στο πλαίσιο του προγράμματος της κινητικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages