«Σε πρώτη προτεραιότητα οι επενδύσεις στην αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Σε πρώτη προτεραιότητα οι επενδύσεις στην αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία»

Οι επενδύσεις στην αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υιοθέτηση του ψηφίσματος των αιτημάτων των αγροτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη μεταρρυθμίσεων. «Το κατάντημα της αγροτικής οικονομίας αποτυπώνει την τραγική εμπειρία του τόπου, γιατί νιώσαμε ότι πλουτίσαμε με τις επιδοτήσεις, γιατί νιώσαμε ότι δεν υπάρχει η ανάγκη αναπτυξιακής πορείας της αγροτικής οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό δεν θα βελτιωθεί τίποτα, αν στη μεγάλη κρίση το αίτημα των αγροτών δεν αποσκοπεί στην πλήρη αλλαγή με σύγχρονες προσεγγίσεις» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
Το αγροτικό κίνημα δεν έχει ανάγκη από προστάτες πρόσθεσε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ανεξάρτητο αγροτικό κίνημα με βάση τη λογική της αλλαγής προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα βαρίδια που κρατούσαν τον αγροτικό τομέα τόσα χρόνια πίσω. Εξέφρασε επίσης ο κ. Τατούλης την απορία του γιατί μέσα στα αιτήματα των αγροτών δεν υπήρξε η πρόταση για γρήγορη νομοθετική πρωτοβουλία για το ξεκαθάρισμα του συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο θα πρέπει να είναι φανατικά λογικό και όχι κομματικά χρωματισμένο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε επίσης απαραίτητο το Καλάθι των Προϊόντων της Πελοποννήσου και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη για την αναγκαία αναπτυξιακή πορεία της αγροτικής οικονομίας, τονίζοντας τη σημασία της γρήγορης ενσωμάτωσης των κοινωνικών αλλαγών και των πολιτικών μεταβολών. Σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι κατά την αναθεώρησή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε την ενίσχυση της περιφερειακότητας της αγροτικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages