Εκπονείται σχέδιο για την ένταξη των ΡΟΜΑ της Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Εκπονείται σχέδιο για την ένταξη των ΡΟΜΑ της Πελοποννήσου

Σύσκεψη, με σκοπό να προχωρήσει η διαδικασία για την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου για την ένταξη των ΡΟΜΑ στην κοινωνία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την παρουσία της αντιπεριφερειάρχου Πελοποννήσου Ντίνας Νικολάκου. Συμμετείχαν οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωποι από άλλους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέλη της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας, των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και οι εκπρόσωποι της Μονάδας Οργάνωσης- Διαχείρισης - ΜΟΔ ΑΕ Τσολακίδης και Φωτάκης, που είναι υπεύθυνοι για την κατάρτιση του σχεδίου.
 Στη σύσκεψη έγινε αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως σε ορισμένες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τους ΡΟΜΑ και την παραβατικότητα που τους ακολουθεί, ενώ τονίστηκε πως θα πρέπει επιτέλους να γίνει σοβαρή δουλειά και να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος.
Το πρόβλημα χαρακτηρίστηκε πολιτικό αλλά και κοινωνικό καθώς και οικονομικό ενώ επισάνθηκε πως λόγω της οικονομικής κρίσης έχει σημειωθεί όξυνση. Να σημειώσουμε πως το επιχειρησιακό σχέδιο είναι για το 2015-2020 και θα περιλαμβάνει κατευθύνσεις σε 4 άξονες. Το σχέδιο, μετά και τις προτάσεις που θα υποβληθούν από τους αρμόδιους φορείς, θα παρουσιαστεί σε 40 μέρες περίπου, αφού θα έχουν προηγηθεί και επιτόπιες δειγματοληπτικές επισκέψεις. Σύμφωνα και με τον εκπρόσωπο της ΜΟΔ κ. Νίκο Τσολακίδη, η πρόταση θα αποτελέσει και εργαλείο διεκδίκησης περαιτέρω ευρωπαϊκών πόρων, αφού ένα περιφερειακό πρόγραμμα, όπως τόνισε, δεν επαρκεί για την πλήρη ένταξη των ΡΟΜΑ στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages