ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ- ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ- ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΤΗΝ εξωστρέφεια του τουριστικού προιόντος της Πελοποννήσου και της Τριφυλίας που αποτελεί ορόσημο για το τουρισμό εξέφρασαν οι φορείς της Περιφέρειας και της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας με τους αιρετούς στην κοπή της πίτας των ξενοδόχων στο Messinia Mare στο Καλονερό με πολλές ειδήσεις για την τουριστική σεζόν.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Αγγελόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι έγινε ενημέρωση μελών της Ένωσης ξενοδόχων για τις μεγάλες μάχες στο περίπτερο της Στοκχόλμης που είχε θετικά αποτελέσματα με μεγάλο ανταγωνιστή την Κρήτη ενώ συνομιλώντας με τουρ οπερέιτορ εκτιμούμε ότι τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι θετικά. Έθιξε σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Ένωση όπως οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και μια ταμπέλα στο δρόμο Τρίπολης- Καλαμάτας που να δείχνει την Κυπαρισσία. Παράλληλα το Δ.Σ. συζήτησε θέματα όπως είναι τα παράνομα τουριστικά καταλύματα, συμμετοχή στις εκθέσεις Βερολίνου και Μόσχας αλλά και την υλοποίηση ημερίδας 10-15 Απριλίου που να αναδεικνύει τα τοπικά προιόντα. Μάλιστα ο κ. Αγγελόπουλος πρότεινε μετά το Πάσχα να πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο για τους ξενοδόχους με μάνατζερ βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενώ εκτιμά ότι τουρισμός και αγροτικά είδη είναι ενοποιημένο προιόν. Τέλος μίλησε για τις τάσεις στην Ευρώπη με βάση την ισοτιμία ευρώ και ρουβλίου που αποτελεί μια διαρκή επαγρύπνηση για τους ξενοδόχους..
ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης με ξεκάθαρο λόγο ανέφερε ότι "σε δύσκολους καιρούς σε πρωτόγνωρες συνθήκες να αποκαταστήσει την εξωστρέφεια πέρα από το οικονομικό ζήτημα σε μια περίοδο που η κρίση έχει αγγίξει τον χώρο του τουρισμού με σοβαρές παρενέργειες" όπου η Πελοπόννησος επένδυσε σε ένα brand name "διότι χωρίς πιστοποίηση και αναγνωρισιμότητα του προιόντος δεν μπορούμε να πουλήσουμε τίποτα όταν η παγκόσμια αγορά έχει προχωρήσει μπροστά". Διεμήνυσε ότι προκαλεί αγανάκτηση "η γρήγορη και επιπόλαια τοποθέτηση ώστε να μειώνεται η ποιότητα του προσφερόμενος προιόντος ορισμένοι κύκλοι που μπορεί να έχουν μαζί μου οτιδήποτε αλλά είναι τραγικό να αμαυρώνεται η εικόνα της επιχειρηματικότητας" για να προσθέσει ότι η Περιφέρεια ανέπτυξε εργαλεία εκκίνησης της τουριστικής περιόδου αναγνωρίζοντας ότι στο παρελθόν το "σύστημα χρησιμοποίησε τους ξενοδόχους για να έχει τεράστια κέρδη αλλά σήμερα συνεχίζει την ίδια λαθεμένη πολιτική που αποτελεί μείζον πολιτικό σύστημα για την βιωσιμότητα του τουρισμού" με κανόνες και όρους. Για το λόγο αυτό η Πελοπόννησος ανέπτυξε μια δομή εγγυήσεων, ρευστότητας των επιχειρήσεων ώστε να παράγουμε αυτό που ζητά η αγορά της Ευρώπης μέσα από ξεκάθαρες διαδικασίες. 
ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας συμφώνησε ότι ευτυχώς που υπάρχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από τα εργαλεία που ανέδειξε τον πλούτο της περιοχής μας, καθώς η Πελοπόννησος κινείται μόνο στους άξονες του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα. Συμπλήρωσε ότι ο Δήμος Τριφυλίας παρά τα αρχικά όνειρα και τη δημιουργία Τουριστικής επιτροπής θα συνεχίσει στο έργο του χωρίς να ερημώσει η βόρεια του πλευρά του Δήμου και να αναπτύσσεται η νότια πλευρά του Δήμου, ξεκαθαρίζοντας "το τοπίο τι θέλουμε και τι κάνουμε τότε θα μαραζώσουμε". Παραδέχτηκε ότι μειονέκτημα της Δημοτικής αρχής ήταν ότι δεν έδωσε την απαιτούμενη αναπτυξιακή προοπτική αλλά εκτίμησε ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι καθώς το πελατειακό σύστημα αποτελεί παρελθόν για ελάσσονα ζητήματα..
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου και Αλευράς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπασδάνης, ξενοδόχοι, οι εκπρόσωποι της Ριζοσπαστικής αυτοδιοικητικής κίνησης και φορείς αλλά και πλήθος ξενοδόχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages