Πονά η Πελοπόννησος από την ανεργία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πονά η Πελοπόννησος από την ανεργία

Για υπερδιπλασιασμό της ανεργίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου τα τελευταία 3 χρόνια, κάνει λόγο ο Λάμπρος Μπούκλης, Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπούκλης αναφέρει:

«Τα λόγια και οι υποσχέσεις των επαγγελματιών πολιτικών δεν αγγίζουν τους πολίτες της χώρας και δη της Πελοποννήσου.

Η ανεργία καλπάζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ρυθμούς εξαιρετικά πιο αυξημένους σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
 Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας, η ανεργία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Ιανουάριο του 2011 (όταν ανέλαβε η 1η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου) ανερχόταν σε ποσοστό 10,3 % όταν στο σύνολο της χώρας ήταν στο 15,1%.
 Ενώ, στο τρίτο τρίμηνο του 2013 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας) η ανεργία στην Περιφ. Πελοποννήσου, υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε σε ποσοστό 22,9% όταν αντίστοιχα στην Ελλάδα ήταν στο 27%.
 Αυτό σημαίνει ότι από τον Ιανουάριο του 2011 έως το Γ’ τρίμηνο του 2013 η ανεργία στην Πελοπόννησο αυξήθηκε κατά 122,33% όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα αυξήθηκε κατά 78,8%. 
Συνεπώς, αποτυπώνεται και επισήμως από την Στατιστική Υπηρεσία αυτό που τα Πελοποννησιακά νοικοκυριά βιώνουν στην καθημερινότητά τους τα τρία τελευταία χρόνια και μάλιστα με εξαιρετικά εντονότερο ρυθμό αύξησης από τα υπόλοιπα νοικοκυριά της χώρας:Φτώχεια και Ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages