Ημερίδα για τις επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ που περιθωριοποιεί τις επιδοτήσεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα για τις επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ που περιθωριοποιεί τις επιδοτήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησε, χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς και αναφέρθηκε στην σημερινή ημερίδα, που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα για τις επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ, στο διοικητήριο, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στις 6 το απόγευμα.
Σημείωσε ότι από την είσοδό μας στην ΕΟΚ, η αγροτική οικονομία προσαρμόστηκε στις οδηγίες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία αναθεωρείται για την περίοδο 2014- 2020. Η νέα ΚΑΠ φιλοδοξεί να φέρει νέα πολιτική, η οποία, όμως, με την αναδιανομή των επιδομάτων, ουσιαστικά περιθωριοποιεί τις επιδοτήσεις, όπως τις γνωρίζουμε. 
Αυξάνονται κατά 30% οι επιδοτήσεις σε καλλιέργειες φιλικές προς το περιβάλλον. Ενώ, το 2% του προϋπολογισμού θα διατεθεί σε νέους αγρότες, καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού. Θα ισχύσει επιδότηση 10% σε επιλεγμένες καλλιέργειες και προβλέπεται να είναι χαμηλές οι επιδοτήσεις σε ελιές, λάδι και σταφίδα. Όπως είπε, με την παλιά ΚΑΠ η σταφίδα επιδοτείται με 300 ευρώ το στρέμμα και με την νέα ΚΑΠ η επιδότηση περιορίζεται στα 40 ευρώ το στρέμμα.
Η αποψινή ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία λήγει τον Αύγουστο, οπότε θα κατατεθούν και οι τελικές προτάσεις. Στη σημερινή εκδήλωση, στελέχη των ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας θα αναλύσουν τις επιπτώσεις τις νέας ΚΑΠ. Για τον λόγο αυτό, ο Παναγιώτης Αλευράς θεωρεί επιβεβλημένη την παρουσία όλων των εμπλεκομένων στην αγροτική παραγωγή, όχι μόνον για ενημερωθούν για τις επιπτώσεις, αλλά και για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ολοκληρώνεται η μελέτη του έργου «Σήμανση των αξιοθέατων Ζωής στον Μεσσηνιακό Ελαιώνα», το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER. Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 18.000 ευρώ και του έργου 100.000. Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, πρόκειται για ηλεκτρονικούς πίνακες αφής, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα καίρια σημεία, όπως είναι λιμάνια, αεροδρόμιο κλπ. Με την αφή, ο κάθε επισκέπτης θα έχει άμεσα πληροφορίες για τον τόπο που θα καταλήξει, αλλά και για ολόκληρη την Μεσσηνία. Στα περιεχόμενα των πινάκων περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, μεσαιωνικά και θρησκευτικά μνημεία, οικισμοί που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μονοπάτια και τόποι φυσικού κάλλους.
Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Αλευράς, πρόκειται για μία καινοτόμο εφαρμογή η οποία θα συμβάλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages