Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ- ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ- ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΜΙΑ όμορφη εκδήλωση με επίκαιρα μηνύματα την Ημέρα εορτασμού κατά του Παιδικού Καρκίνου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στην Κυπαρισσία με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φλόγα και του παραρτήματος της πόλης και την στήριξη του Μορφωτικού συλλόγου Κυπαρισσίας παρουσία πλήθος κόσμου όπου μετά τις ομιλίες ολοκληρώθηκε η βραδιά με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν τον Σύλλογο.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φλόγα Μαρία Τρυφωνίδου δήλωσε ότι "η Φλόγα είναι ένας σύλλογος Γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και μέλη σε όλη την χώρα, στη Κυπατισσία μας υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι του σωματείου Χρήστος Σίνης και Μάρω Τριανταφύλλου που διοργάνωσαν μια άψογη εκδήλωση ενημερώνοντας το κοινό ότι το κεντρικό μας μήνυμα παραμένει ότι ο καρκίνος στα παιδιά μπορεί να ιασθεί". Πρόσθεσε ότι "τα 3 στα 4 παιδιά μπορούν να γίνουν καλά ενώ ο Σύλλογος διαθέτει οίκημα φιλοξενίας παιδιών για όσο διάστημα υποβάλλονται σε θεραπεία στην Αθήνα, κάνουμε νοσηλεία στο σπίτι στο λεκανοπέδιο στηρίζοντας τις ελλείψεις περίθαλψης από το Δημόσιο όπως ο αξονικός τομογράφος, ενώ έχουν προσληφθεί 5 γιατροί μαζί με τους εθελοντές ιατρούς που διαθέτουμε στα τμήματά μας" για να υπογραμμίσει ότι "ενισχύουμε τις οικογένειες με οικονομικά προβλήματα ενώ η Φλόγα υπάρχει λόγω της ανταπόκρισης σε όλη τη χώρα". Διευκρίνισε ότι ο κόσμος ενισχύει οικονομικά το σωματείο καθώς δεν έχει πρόσβαση σε Ευρωπαικά προγράμματα ούτε σε κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ για την Ελλάδα της κρίσης εξήγησε ότι οι ανάγκες των παιδιών μας είναι διαρκείς καταγράφοντας ελλείψεις που υπάρχουν από την πολιτεία σε όλα τα επίπεδα μας.
H ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Χρήστος Σίνης ιατρός καλωσόρισε το κοινό ευχαριστώντας τον ΜΕΣΚ ενώ μίλησε για την αρωγή του κοινού αναλύοντας τις εισηγήσεις των ομιλητών αλλά και το μουσικό πρόγραμμα ενώ διάβασε το κείμενο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας ευαισθητοποίησης κατά του παιδικού καρκίνου που εορτάζεται στις 15 Φεβρουαρίου. Μίλησε για τους φορείς που αναφέρονται στη νεοπλασματική ασθένεια αλλά και στην αναγνώριση ότι ο καρκίνος δεν έχει σύνορα και πρέπει να καταπολεμηθεί συλλογικά, επηρεάζοντας τις Κυβερνήσεις των χωρών εξασφαλίζοντας φροντίδα στα παιδιά. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα σημαντικό μέρος παιδιών δεν έχουν πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα. 
ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ
Ο Απόστολος Πουρτζίδης Διευθυντής ΕΣΥ στο Αγλαία Κυριακού ανέλυσε το θέμα Σύγχρονος τρόπος ζωής και καρκίνος, μύθοι και πραγματικότητα", με στοιχεία για την χώρα μας που αφορούν τις γενεσιουργές αιτίες όπως είναι το περιβάλλον και την διατροφή αλλά και σε γενετικούς παράγοντες σε μικρότερο ποσοστό. Μίλησε με γλαφυρά λόγια αποκαλύπτοντας ότι σήμερα 1 στους τρισήμιση Έλληνες από διάφορους παράγοντες εμφανίζουν διάφορες μορφές καρκίνου, αναλύοντας τους λόγους εκδήλωσης αλλά και τις ηλικιακές ομάδες που είναι περισσότερο ευάλωτες σε καθημερινή δράση. Η Ιωάννα Φιλντιτσάκου αφηγήθηκε ένα παιδικό παραμύθι, ενώ συγκινητική ήταν η αφήγηση της μητέρας παιδιού με καρκίνο από την Τριφυλία κα ΜάρωΤριανταφυλλίδου η οποία ανέπτυξε το θέμα Παιδί και Καρκίνος ζώντας το ασυμβίβαστο με μαρτυρίες για το Γολγοθά των οικογενειών αλλά και την ελπίδα μέχρι την τελική ίαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages