"ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

"ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ"

ΣΑΦΗ αναφορά για το ΕΣΠΑ ως αναπτυξιακό εργαλείο έκανε από το Καλονερό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μιλώντας στους ξενοδόχους της περιοχής κάνοντας σοβαρέςεπισημάνσεις.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι δημιουργήθηκε πρόγραμμα επιλέξιμων δαπανών προβολής της τουριστικής εικόνας του Μοριά ως προτεραιότητα αλλά επιμένουμε "ζητώντας να υπάρξει χρηματοδοτικό πακέτο που θα βελτιώσει με εγγυήσεις τις ενταγμένες ξενοδοχειακές μονάδες στο ΕΣΠΑ ώστε να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις". Πρόσθεσε ότι πρέπει "να αποδομήσουμε τις αιτιολογήσεις των χρηματοπιστωτικών συστημάτων που ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις νέες επενδύσεις καθώς οι Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες έχουν ανοιχτό μυαλό και δεν φοβούνται τον ανταγωνισμό". Εντύπωση όμως προκάλεσε η αναφορά του ότι οι επιχειρηματίες "μέμφονται εμάς τους αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς που πάνω από όλα βάζουμε δήθεν το πολιτικό ρίσκο και δεν λειτουργούμε με καθαρούς κανόνες εμποδίζοντας επενδύσεις και δραστηριότητες που αποτελούν το Α και των Ω για έξοδο από τη κρίση". Επισήμανε ότι η λογική της περιφέρειας είναι η προσέλκυση επενδύσεων με νέες τάσεις και δεν μπορούν τα πολιτικά κόμματα "να σκυλεύουν πάνω στο πτώμα της χώρας προβάλλοντας αναιτιολόγητες ενστάσεις σε πράγματα που έχουν λυθεί". Η άποψη της Περιφέρειας χαρακτηρίζοντας δυναμική συνεργασία με τους ανθρώπους του τουριστικού προιόντος τους οποίους εμπιστεύεται η Περιφέρεια δημιουργώντας το μέλλον.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages