Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με ψήφισμα στα αιτήματα των αγροτών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με ψήφισμα στα αιτήματα των αγροτών

Με αυξημένη πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, ενέκρινε σήμερα το απόγευμα, ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών της Πελοποννήσου, βασικά και κύρια των οποίων είναι η "άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νόμου" και "άμεση συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού, με εφαρμογή του από το 2015". Η "κατάργηση του χαρατσιού, που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους. Πάγωμα των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και τη χρηματοδότηση τους με χαμηλό επιτόκια, όπως και πάγωμα των πλειστηριασμών για 5 χρόνια".
Επίσης "φθηνό πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα - ανεμομίκτες και μείωση του αγροτικού πετρελαίου στο επίπεδα του 2009 όπως και την κατάργηση του ειδικού τέλους Α.Π.Ε. στο αγροτικό τιμολόγιο". Τέλος, "στήριξη στο εξωτερικό της ονομασίας ΠΟΠ της ελιάς Καλαμών" όπως και "να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου-νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7 με 10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages