Περιφερειακές εκλογές: "Πελοποννησιακός Πόλεμος" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Περιφερειακές εκλογές: "Πελοποννησιακός Πόλεμος"

Φουντώνει το "αντάρτικο" αιρετών, κομματικών στελεχών και πολιτών, στην Πελοπόννησο, όπως καταγράφεται από το ρεπορτάζ και τις "κρυφές δημοσκοπήσεις", 3 μήνες πριν τις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο.
 Οι υποψήφιοι και τα κόμματα στις "προεκλογικές ρητορικές ρίψεις" χρησιμοποιούν ήδη κάθε πρόσφορο επικοινωνιακό μέσο, τις περισσότερες φορές χωρίς καταφανείς αποδείξεις, με "λυδία λίθο" μόνο την κομματική καταγωγή του ψηφοφόρου. Έτσι, ο αυτο-πολίτης της Πελοποννήσου θα χρειαστεί να αξιολογήσει πολύ σοβαρά τα επιφαινόμενα για να μην έρθει ... η επόμενη μέρα, που δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη - προεκλογική ημέρα (όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις εκλογές), όταν τα "προεκλογικά κομματικά - παραταξιακά πυροτεχνήματα" θα σβήσουν, οι "μεταξωτές προγραμματικές κορδέλες" θα πέσουν και θα αποκαλύψουν ανεπιδέξιες προεκλογικές δεσμεύσεις , η "κομματική λεία" θα έχει "αρπαχτεί" και θα αποκαλυφθεί μια σκληρή μετεκλογική πραγματικότητα, που θα επιζητά άμεσες, επείγουσες και καθημερινές λύσεις.   

Κρυφή" δημοσκόπηση

"Κρυφή" δημοσκόπηση της Ν.Δ., που πραγματοποιήθηκε πριν από αρκετό καιρό με σκοπό την λήψη απόφασης στήριξης, όπως μεταφέρει υψηλά ιστάμενο κομματικό στέλεχος της ΝΔ που στο παρελθόν είχε και κυβερνητική θέση στην κυβέρνηση Καραμανλή, καταδεικνύει ότι το 60% περίπου της νεοδημοκρατικής βάσης δεν συμφωνεί με υποστήριξη υποψηφιότητας Π. Τατούλη. Μάλιστα, το ίδιο πρόσωπο απορεί πως μπορεί να υποστηρίζεται μια τέτοια επιλογή και εκτιμά ότι "γι' αυτό κιόλας πιστεύω ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα οριστικά".
Ο λόγος αυτός διαφαίνεται ότι "συγκρατεί" ακόμα την ΝΔ από την δημοσιοποίηση της ρητής απόφασης στήριξης, ενώ, στο πλαίσιο αυτό, δηλαδή της διαφαινόμενης στήριξης μη υπάρχουσας άλλης λύσης, εξετάζεται και η κομματική "υποστύλωση" με κομματικά στελέχη, με ταυτόχρονο κράτημα χαμηλών τόνων και ρητορικών περί ανεξαρτησίας της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. 
Έτσι, εξετάζεται η "επιστράτευση" ακόμα και των Προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών (ΝΟΔΕ), όπως π.χ. στην Μεσσηνία με την υποψηφιότητα αντινομάρχη στο πρόσωπο του Π. Μαντά. Δεν είναι λίγα όμως τα στελέχη που υποστηρίζουν ότι μια τέτοια τελική επιλογή είναι "ερμαφρόδιτη", καθώς η "χαλαρή" κομματική στήριξη της επιλογής έρχεται σε αντίθεση με την "στράτευση" κορυφαίων κομματικών στελεχών, που παραπέμπει ευθέως σε "σκληρή" κομματική στήριξη.

ΠΑΣΟΚ: Ο Βενιζέλος στηρίζει Π. Τατούλη...

Μετά την Μεσσηνία, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς δεν συμφωνεί με την στήριξη Τατούλη από τον κομματικό του χώρο (ΠΑΣΟΚ) που το 2010 στήριξε τον σημερινό περιφερειάρχη, πρόβλημα καταγράφει το ρεπορτάζ και στην Αργολίδα, όπου υπάρχει η πρόθεση "γαλάζιων" στελεχών να "φαγωθεί" ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Χειβιδόπουλος και να αντικατασταθεί από "γαλάζιο" πρόσωπο.
 Εξ άλλου, αντίθετα με την "βενιζελική" στήριξη του σημερινού περιφερειάρχη, κινείται το "βαθύ ΠΑΣΟΚ", που δεν έκρυψε ποτέ (ούτε κατά την διάρκεια της τρέχουσας περιφερειακής θητείας) την αντίθεση του σε κάθε ευκαιρία. Έτσι, οι Γ. Πουλοκέφαλος (Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου), Γ. Δέδες (Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας), Π. Αλευράς (Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας) εξετάζουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την υποστήριξη μιας "ολοπράσινης" επιλογής με επικεφαλής τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο, την στήριξη του οποίου εξετάζει ακόμα και η ΔΗΜΑΡ.

Ο. Βουδούρης - Γ. Μανώλης

Ο Ο. Βουδούρης (στήριξη ΣΥΡΙΖΑ) κάνει ακόμα ... προεκλογική εκστρατεία από την Αθήνα και συνεχίζει τουλάχιστον προς το παρόν να ... απολαμβάνει την κομματική στήριξη και, παράλληλα, την ... μη στήριξη των κομματικών νομαρχιακών οργανώσεων, που εκτιμάται ότι θα αρθεί στο δρόμο προς τις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο Γιάννης Μανώλης εκμεταλλεύεται αυτή την πελοποννησιακή κομματική κατάσταση σύγχυσης και προβάλλει την υποψηφιότητα του ως "αντιτατουλική" και "αντιμνημονιακή", πυκνώνοντας τις νομαρχιακές του επισκέψεις για την κατάρτιση "ανεξάρτητου" συνδυασμού, με πρόσωπα από "όλους τους χώρους, ακόμα και της ΝΔ".

Μάλιστα, στην ... πρώϊμη ακόμα περιφερειακή προεκλογική του κινητοποίηση καλλιεργεί την "βεβαιότητα" ότι αυτός θα είναι "που θα μπει στον δεύτερο γύρο, όπου τότε θα έχει μαζί του και όλο το "αντιτατουλικό" και "αντιμνημονιακό" μέτωπο. Μάλιστα, ήδη, διαχέεται ότι σε συγκριτική σφυγμομέτρηση, που έχει στα χέρια για την κατάρτιση της προεκλογικής του καμπάνιας, "τα ευρήματα ... έναρξης" είναι ... πεντακαθάρα: Π. Τατούλης 29-33%, Γιάννης Μανώλης 19-22%, Ο. Βουδούρης 11-14%". Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την πλευρά Μανώλη, είναι "συντριπτική" η συγκριτική μέτρηση της δυάδας Ο. Βουδούρη - Γ. Μανώλη, σε δεύτερο γύρο.

Στην προεκλογική του εκστρατεία -από όσα λέει και ο ίδιος ο Γ. Μανώλης με έμφαση στις νομαρχιακές τους επισκέψεις- διαφαίνεται ότι θα επικυριαρχήσει η "σκούπα της διαφάνειας" και της "καθαρής παραλαβής" με γενικό προεκλογικό σύνθημα "όλα στο φως", με την έννοια ότι "όταν κερδίσει τις περιφερειακές και πριν αναλάβει θα αναθέσει σε ανεξάρτητες αρχές την απογραφή και της παραλαβή της περιφερειακής αρχής", γεγονός που σαφώς αφήνει αιχμές περί αδιαφάνειας.  

Π. Τατούλης: "Ικανότερος", "Ανεξάρτητος" και ..."αδιαίρετος"   
   
Τέλος, ο Π. Τατούλης που παραμένει πάντα ο "κυρίαρχος" του παιχνιδιού, λόγω φύσης, θέσης και ικανότητας διαχείρισης ανάλογων κρίσιμων προεκλογικών συνθηκών, εξαντλεί τις υφιστάμενες παλιές του πολιτικές γνωριμίες σε περισσότερους κομματικούς χώρους, περιδιαβαίνει την Πελοπόννησο με την "δύναμη του σημερινού περιφερειάρχη" και φαίνεται ότι καταλήγει στα κυρίαρχα προεκλογικά του επιχειρήματα: "Ανεξάρτητος" (για να ξεπεράσει την πρόσφατη - του 2010- υποστήριξη του από ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ, που τώρα μετατρέπεται σε κυρίως "γαλάζια"), "ΟΧΙ στην διάκριση "Αντιμνημονιακοί - Μνημονιακοί" για να απομακρύνει από τώρα μια πιθανή "αντιμνημονιακή" αντιπαράθεση του, στο σίγουρο β΄γύρο, με το "αντιμνημονιακό μπλοκ", "ΝΑΙ στην αξιολόγηση της ικανότητας και αποτελεσματικότητας των υποψηφίων να κυβερνήσουν με αποτέλεσμα  την Πελοπόννησο" (θέτοντας τον πήχη στο ... ύψος της αξιοκρατικής και μη κομματικής  επιλογής, όπου εκτιμά ότι υπερτερεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages