Hλεία: 2,6 εκατ. ευρώ για την αποκάτασταση των ΧΑΔΑ σε Λεχαινά και Κρέστενα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Hλεία: 2,6 εκατ. ευρώ για την αποκάτασταση των ΧΑΔΑ σε Λεχαινά και Κρέστενα

Δύο πολύ σημαντικά έργα που αφορούν την αποκατάσταση ΧΑΔΑ στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος. Το πρώτο αφορά «Έργα αποκατάστασης χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων δημοτικών κοινοτήτων Ανδραβίδας και Λεχαινών και συνοδά έργα διαχείρισης άμεσα συνδεδεμένων με την παύση λειτουργία των ενεργών ΧΑΔΑ του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης», 2,105,530.00 ευρώ.
Αναλυτικά η προτεινόμενη πράξη αφορά την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στις θέσεις «ΔΡΟΣΕΛΗ» της Δ.Κ. Λεχαινών και «ΒΟΥΡΛΙΑ» της Δ.Ε. Ανδραβίδας, και την υλοποίηση συνοδών έργων για διαχείριση των απορριμμάτων, ήτοι τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και χώρου προσωρινής αποθήκευσης στη θέση «ΔΡΟΣΕΛΗ» της Δ.Κ. Λεχαινών. Με τη λειτουργία του ΣΜΑ τα απορρίμματα θα μεταφέρονται στον όμορο Δήμο Ήλιδας όπου θα γίνεται η «δεματοποίηση» και θα επιστρέφουν για εναπόθεση στον χώρο προσωρινής αποθήκευσης. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις: Α. Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Κ. Λεχαινών, στη θέση *ΔΡΟΣΕΛΗ* έκτασης 20,3 στρ. Β. Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Κ. Ανδραβίδας, στη θέση *ΒΟΥΡΛΙΑ* έκτασης 14 στρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages