ΒΑΦΕΤΑΙ "ΓΑΛΑΖΙΑ" Η ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΒΑΦΕΤΑΙ "ΓΑΛΑΖΙΑ" Η ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"...

Η συμφωνία "1-4-0" (τέσσερις τουλάχιστον στους πέντε αντιπεριφερειάρχες νομαρχιακών ενοτήτων, κανένας θεματικός) υπέρ της Ν.Δ. και με "αδύναμο" κρίκο τον Π. Τατούλη, με αντάλλαγμα την επονομαζόμενη "χαλαρή στήριξη" στην "Νέα Πελοπόννησο", που όμως ουσιαστικά είναι "σκληρή στήριξη" και σημαίνει "πολιτική προσωποκράτηση" Τατούλη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
 Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου που "στα πάνω του" το 2010 στήριξε τον Π. Τατούλη στις περιφερειακές διαχωρίζεται σε "νέο - ΠΑΣΟΚ", που στηρίζει, ... "μη έχοντας καλύτερη επιλογή, μετά την αναζήτηση που έκανε", την υποψηφιότητα Π. Τατούλη και ... ανεξάρτητη κεντροαριστερά, που εργάζεται για αυτόνομη κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές, πιθανότητα με ευρύτερη στήριξη και από την ΔΗΜΑΡ.      
ΑΡΚΑΔΙΑ
"Κλείδωσε" στην επιτροπή αυτοδιοίκησης της ΝΔ και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ΑΡΚΑΔΙΑΣ με τον συνδυασμό "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
 Πρόκειται για τον Νίκο Κωστόπουλο, πολιτευτή της ΝΔ στην Β' Αθηνών το 2012. Είναι γιος του πρώην βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Δημήτρη Κωστόπουλου.Αλήθεια τι θα πράξει στην περίπτωση αυτή ο "πιστός και υπάκουος" Βαγγέλης Γιανακούρας, που δεν "έδωσε ποτέ αφορμή" στον Π. Τατούλη, που όμως δεν έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων για την κατάρτιση του περιφερειακού συνδυασμού του; 
ΑΡΓΟΛΙΔΑ 
Ανδρέας Πουλάς 
Απέναντι θα βρει ο Π. Τατούλης τον Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης – Παιδείας – Υγείας Ανδρέα Πουλά. Ο γιατρός με πρόσφατο "ισχυρισμό Τατούλη" για το ποιοί θα πάνε στο μπλόκο των αγροτών στη Νεστάνη είχε δηλώσει:  "θα πάει ο Χειβιδόπουλος, ο Γιαννακούρας και η Νικολάκου. Βέβαια θα πάει και από την εσωτερική αντιπολίτευση ο Πουλάς"! Το ανεξάρτητο κεντροαριστερό και αντι-τατουλικό μπλοκ Πελοποννήσου "πρόσθεσε" έναν ακόμα υποψήφιο...
Τάσος Χειβιδόπουλος
 Η συμφωνία ΝΔ και Τατούλη είναι "4 τουλάχιστον γαλάζιοι αντιπεριφερειάρχες στους 5". Και έχει γίνει αποδεκτή, γιατί αλλιώς ο σημερινός περιφερειάρχης δεν θα ... έβλεπε στήριξη. 
Όμως, το "γαλάζιο αργολικό στρατόπεδο", όπου μετά τη Μεσσηνία υπακούει απόλυτα στον Αντώνη Σαμαρά, προτείνει νέο "γαλάζιο" υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, εκτός δηλαδή Τ. Χειβιδόπουλου. 
Ο Τ. Χειβιδόπουλος έχει διατελέσει στο κοντινό παρελθόν αποσπασμένος στο Πολιτικό Γραφείο του τότε Υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου. 
Ο ίδιος έχει κάνει ότι είναι δυνατόν (*) στη διάρκεια της σημερινής περιφερειακής θητείας για να υποστηρίξει τον διορισμό του στην αντιπεριφέρεια Αργολίδας. Θα τον "σώσει" ο "συγκυβερνήτης" Βαγγέλης Βενιζέλος και θα παραμείνει και πάλι υποψήφιος; Είναι ο ένας από τους πέντε αντιπεριφερειάρχες που μπορεί να διασωθεί; Αυτό σημαίνει η συμφωνία "1-4"; Θα "υπακούσει" ο Αντώνης Σαμαράς στην "οικογένεια" του ή στον Βαγγέλη Βενιζέλο;
Και, εάν τελικά "απολυθεί" ο Τάσος Χειβιδόπουλος θα παραμείνει ως ο ... "τελευταίος μοϊκανός στρατιώτης" Τατούλη - Βενιζέλου και ... αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου; 
ΚΟΡΙΝΘΙΑ 
Στην Κορινθία ο αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Δέδες ... "έχει φύγει από καιρό".
 Μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γεώργιος Δέδες, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο πρώην γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ιονίων Τάσος Αποστολόπουλος διαβουλεύονται και -όπως φαίνεται καταλήγουν- στην σύμπτυξη ενός ανεξάρτητου περιφερειακού κεντροαριστερού συνδυασμού, που θα αναλάβει να σώσει την ... "τιμή του Δημοκράτη" και την "ευθύνη της ανάπτυξης της Πελοποννήσου". 
Ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας – Βιομηχανίας – Πολιτισμού Απόστολος Παπαφωτίου "αντιπολιτεύθηκε" και έχει διαρρήξει τις σχέσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και αναμένει την "επιβράβευση" Τατούλη, που όμως είναι ... αδύναμος να τον υποστηρίξει, άμα τεθεί θέμα αλλαγής προς το "γαλανότερο"...  
ΛΑΚΩΝΙΑ 
Εδώ, τα πράγματα φαίνονται εύκολα για την Ν.Δ.. Η σημερινή αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα πρόσκειται στο "γαλάζιο" χώρο και μάλιστα γίνεται λόγος για κάθοδο της στις προσεχείς εθνικές εκλογές ως υποψηφίας. Επομένως, παραμένει εκτός απροόπτου... 
ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Παναγιώτης Αλευράς 
Ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, που αντικατέστησε τον γρήγορα "αδειασμένο" από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη, δεν συμφώνησε με την νέα υποψηφιότητα Π. Τατούλη και ήδη βρίσκεται στην κεντροαριστερή ανεξάρτητη αναζήτηση. 
Ο νέος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας θα είναι "γαλάζιος" και τα ... "σκυλιά δεμένα".
 Με πρώτο σε πιθανότητα (αν και δεν έχει και μεγάλη σημασία) τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΜεσσηνίαςΠερικλή Μαντά ή την πρώην Δήμαρχο Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη. Εκτός εάν τελικά δεχθεί να θέσει υποψηφιότητα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος. 
Ντίνα Νικολάκου 
Το κυριολεκτικά "δεξί και αριστερό χέρι" του περιφερειάρχη, θα είναι υποψήφια στην Μεσσηνία, αλλά σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό και δημοσκοπικό περιβάλλον.
 Η σημερινή αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης- Έργων – Περιφερειακής Ενημέρωσης Κωνσταντίνα Νικολάκου θα έχει απέναντι της στην ... κάλπη, τόσο τους "γαλάζιους" παλιούς "εχθρούς" της, όσο και "ολοπράσινους"  ... "νεο-εχθρούς".
 Πιθανότατα θα βρει απέναντι της ή σωστότερα "αδιάφορους" ακόμα και "χθεσινούς" φίλους, που η πολιτική κατάσταση και η συμφωνία "1-4-0" τους ... παρασύρει στην "γαλάζια" πλευρά. pelopsnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages