Big Brother για τους τηλεργαζόμενους - Ηλεκτρονικός έλεγχος ωραρίου και απόδοσης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Big Brother για τους τηλεργαζόμενους - Ηλεκτρονικός έλεγχος ωραρίου και απόδοσης

 


Την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, με προτεραιότητα τη διαχείριση των υπαλλήλων του, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινωνία της Πληροφορίας αναπτύσσει ένα ψηφιοποιημένο σύστημα διαχείρισης του προσωπικού, στο οποίο θα αποτυπώνεται η «ταυτότητα» του κάθε υπαλλήλου, η θέση στην οποία υπηρετεί, οι διαδρομές καριέρας, τα ενδιαφέροντά του κ.λπ. ώστε να υπάρχει μια σαφής εικόνα για το πως θα μπορεί να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Το σύστημα αυτό θα συνδέεται με μια εφαρμογή, στην οποία θα υπάρχει πλήρης εικόνα για τις αναρρωτικές άδειες και για την πορεία των πειθαρχικών συμβουλίων.
Μέσω της ηλεκτρονικής αυτής πλατφόρμας θα γίνεται και ο έλεγχος των τηλεργαζόμενων στο Δημόσιο, τόσο ως προς την καθημερινή «παρουσία» τους, όσο και ως προς την διαχείριση του έργου που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν.
Η πλατφόρμα θα προσφέρει στους δημοσίους υπαλλήλους πρόσβαση στην επιφάνεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή του γραφείου τους, στην παρακολούθηση διασκέψεων, στην κοινή επεξεργασία ενός εγγράφου, στην ενσωμάτωση ψηφιακών υπογραφών κλπ.
Επίσης θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της αποδοτικότητας της εργασίας και θα πιστοποιεί ότι ένας υπάλληλος συμμορφώνεται με το ωράριο και εργάζεται τις προβλεπόμενες ώρες απασχόλησης. Το νέο ψηφιακό μοντέλο τηλεργασίας στο Δημόσιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 16 μηνών από την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο με τον ανάδοχο.
Νέα μέτρα: Τι ισχύει  για τηλεργασία στο Δημόσιο
Υπενθυμίζουμε πως από χθες είναι υποχρεωτική η εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και το κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, η σχετική ΚΥΑ αναφέρει για την τηλεργασία στο Δημόσιο τα εξής:
  • Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται σε ποσοστό έως πενήντα τοις εκατό (50%), βάσει πλάνου εργασιών κάθε υπηρεσίας, για την κατάρτιση του οποίου λαμβάνονται υπόψη η φύση των καθηκόντων των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι ανάγκες κάθε υπηρεσίας.
  • Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (υποπερ. 2.1 – 2.9 της περ. 2 της υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17.9.2020 κοινής
  • απόφασης των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών, Β’ 4011), επανέρχονται στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.
  • Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (υποπερ. 1.1 – 1.11 της περ. 1 της υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17.9.2020 κοινής
  • απόφασης των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών), επανέρχονται στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.
  • Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε φορέα η αξιοποίησή του στις κατάλληλες θέσεις, αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου όπου ανήκει.
  • Η προσέλευση των εργαζομένων πραγματοποιείται σταδιακά, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις οδηγίες του αρμόδιου Προϊσταμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages