ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ


Η εκτίμηση… τρομάζει για το πόσα χρήματα θα χαθούν από την φετινή αγροτική οικονομία στη Μεσσηνία, και αυτή φθάνει τα 50 εκατ. ευρώ, ως απώλεια που προέρχεται από τη μειωμένη παραγωγή. Πολύ δύσκολο φέτος το σκηνικό στην ελαιοκαλλιέργεια παρότι οι τιμές διατηρούνται σταθερά και αναφέρονται ως καλές. Κι αυτό γιατί μέσα στην εξίσωση μπαίνουν οι ανατιμήσεις, αλλά και η κατάσταση με τον καιρό που δεν βοηθά στο να τρέξει… ομαλά η ελαιοσυγκομιδή.
Για την μειωμένη παραγωγή μίλησε ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος στον ΠΑΛΜΟ 90,5 στην πρωινή εκπομπή του Ιωάννη Μποζίκα τονίζοντας ότι τον Δεκέμβριο πλησιάσαμε τους 14.000 τόνους με την εκτίμηση να καταλήγει σε λιγότερη παραγωγή κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες φέτος. Ωστόσο επέμεινε ότι οι οξύτητες ήταν πολύ ευνοικές με ελάχιστα δέκατα όπως και οι αποδόσεις ανά σακί στα ελαιοτριβεία της περιοχής.. Η συνολική παραγωγή υπολογίζεται σύντομα ότι δεν θα ξεπεράσει τους 19.000 τόνους.
KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/yx2iiGIXkoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages