ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Ε. Η ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Ε. Η ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

 


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου μετά την απόφαση του ΣτΕ που αφορά την λειτουργία των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής, επανέλαβε πως το ζητούμενο να βρεθεί τρόπος ώστε οι Δήμοι να λειτουργήσουν απρόσκοπτα έως τις εκλογές του 2023.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις που έδιναν υπερ-ενισχυμένη εκπροσώπηση επί των εδρών στην παράταξη του Δημάρχου, στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είναι καταρχήν σεβαστή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου και πρόσθεσε:

«Αυτό που οφείλουμε να εξετάσουμε αφορά τους λόγους που οδήγησαν το 2019 το Υπουργείο Εσωτερικών να θεσπίσει τις διατάξεις αυτές, όντας ο μόνος τρόπος που ίσως υπήρχε για να μπορέσουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να ασκούν τα καθήκοντα για τα οποία επιλέχθηκαν από τους ψηφοφόρους τους.

Με την απόφαση του ΣτΕ,  ζητούμενο παραμένει η διασφάλιση του τρόπου λειτουργίας των Δήμων απρόσκοπτα μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Να βρεθεί επίσης τρόπος προσαρμογής σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που επιφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages