Για 6 μήνες στην 120 ΠΕΑ οι 350 ΝΑΤΟϊκοί - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Για 6 μήνες στην 120 ΠΕΑ οι 350 ΝΑΤΟϊκοί

Για έξι μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», θα εγκατασταθεί στην 120 ΠΕΑ η ΝΑΤΟϊκή δύναμη για την υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων στη Λιβύη. Σύμφωνα με το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Θ», σήμερα αναμένεται να καταφτάσει στη Μεσσηνία ένα C-130, καθώς και το πρώτο από τα 4 αεροσκάφη ανεφοδιασμού, ενώ τα 3 ελικόπτερα διάσωσης και έρευνας θα έλθουν τις επόμενες ημέρες. Ο ρόλος τους θα είναι καθαρά υποστηρικτικός για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.
Με την όλη διαδικασία ενεργοποιείται και επίσημα το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως βάση υποστήριξης των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων, ενώ από τις αρχές σχεδόν της εβδομάδας κλιμάκιο του ΝΑΤΟ βρίσκεται στην Καλαμάτα και οργανώνει την υποδοχή της υποστηρικτικής δύναμης.
Με τη όλη διαδικασία ενεργοποιείται και επίσημα το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως βάση υποστήριξης των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων, ενώ από τις αρχές σχεδόν της εβδομάδας κλιμάκιο του ΝΑΤΟ βρίσκεται στην Καλαμάτα και οργανώνει την υποδοχή της υποστηρικτικής δύναμης. Τα 350 άτομα θα συνοδεύονται και από μέλη των οικογενειών τους, μιας και θα παραμείνουν στη Μεσσηνία τουλάχιστον 6 μήνες. Έτσι, αναμένεται ο αριθμός του να αγγίζει τα 500 άτομα. Το εδώ κλιμάκιο των ΝΑΤΟϊκών φροντίζει και για τη διαμονή τους, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας, αλλά κυρίως της υπαίθρου.
Η 120 ΠΕΑ είναι σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής για την υποδοχή της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, όπως και όλο το προσωπικό, οι θερινές άδειες του οποίου δεν αποκλείεται να ανακληθούν λόγω της εμπλοκής της μονάδας στις συμμαχικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages