Απκαλυπτικό άρθρο στη 'ΦΩΝΗ΄ για τα Μεσσηνιακά media - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Απκαλυπτικό άρθρο στη 'ΦΩΝΗ΄ για τα Μεσσηνιακά media

Του ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗ
Στη… χωματερή της «Μεσογείου» η απάντησή μας στην «Ελευθερία»!
ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΤΗΛΕ-ΣΩΤΗΡΑΣ
ΓΑΡΓΑΡΑ έκανε ο τοπικός τηλεοπτικός «Μεσόγειος» την απάντηση του διευθυντή της «ΦΩΝΗΣ» Θαν. Τσαμούλη σε άρθρο της «Ελευθερίας» την περασμένη Πέμπτη, εκτενή αποσπάσματα (αν όχι ολόκληρο) του οποίου μεταδόθηκαν στα δελτία ειδήσεων του σταθμού.
Την άλλη ημέρα υπήρξε απάντηση στη «ΦΩΝΗ» από την οποία όφειλε το «Μεσόγειος» να μεταδώσει, έστω για τα μάτια του κόσμου, κάποια αποσπάσματα. Αντιθέτως, παρ’ ότι ζητήσαμε με επιστολή να μεταδοθεί η απάντησή μας, εσιώπησαν μεγαλοπρεπώς παίρνοντας ανοιχτά και αντιδεοντολογικά θέση στο πλευρό των brokers της διαπλοκής για το ζήτημα των αναθέσεων έργων στο «Μορέα», που έχει αναλάβει εργολαβικά να προωθεί η «Ελευθερία».
Δημοσιεύουμε, μετά παρέλευση τριημέρου, σήμερα την επιστολή που αποστείλαμε στο «Μεσόγειος» και ένα σχόλιο για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι φυλάττουν Θερμοπύλες για την ενημέρωσή τους και ποιοι μέσω των τοπικών ΜΜΕ προωθούν δικά τους ή αλλότρια συμφέροντα, συμπράττοντας σε «παράγκες» ή λυκοσυμμαχίες.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Την Παρασκευή ο διευθυντής της «Φ» Θαν. Τσαμούλης απέστειλε στο «Μεσόγειος» την παρακάτω επιστολή:
«Κύριοι,
Στα χθεσινά δελτία ειδήσεων του σταθμού σας μεταδόθηκε εν εκτάσει (πάνω από 15 λεπτά) άρθρο της εφημερίδας «Ελευθερία» με τίτλο: «Αεροδρόμιο – Αυτοκινητόδρομος και «Μορέας» - Να τελειώνουμε με τα ψέματα και τα λαμόγια».
Προφανώς από ευαισθησία αναμεταδώσατε το άρθρο, ενδιαφερόμενοι για τη διαφάνεια στα δημόσια έργα και το ρόλο των ΜΜΕ στα τεκταινόμενα στον τόπο μας.
Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «ΦΩΝΗ» δημοσιεύτηκε απάντηση στο εν λόγω άρθρο από το διευθυντή της Θαν. Τσαμούλη με τίτλο: «Μίλησαν» και οι brokers της διαπλοκής και οι δραπέτες των κοινωνικών αγώνων… Μια απάντηση στην «παράγκα» της «Ελευθερίας» και τα «εξαπτέρυγα» της διαπλοκής».
Δυστυχώς στα χθεσινά σας δελτία δεν μεταδώσατε τίποτα σχετικό, προφανώς, ταυτιζόμενοι με τις απόψεις της «Ελευθερίας». Δικαίωμά σας να υιοθετείτε οποιαδήποτε άποψη, όμως υποχρέωσή σας είναι η τήρηση της δεοντολογίας και η παράθεση όλων των απόψεων, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.
Δεν γνωρίζουμε αν σας συγκίνησε το κίτρινο φόντο του άρθρου της «Ελευθερίας» ή είστε εραστές της κίτρινης δημοσιογραφίας, σε κάθε περίπτωση όμως, η τήρηση, έστω των προσχημάτων, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα αποτελεί και υποχρέωσή σας που εκπορεύεται από τους νόμους και τη δεοντολογία.
Ασκώντας λοιπόν αυτό το δικαίωμα ζητώ όπως μεταδώσετε από το σταθμό σας με ανάλογο τρόπο και σε ανάλογο χρόνο την απάντηση της «ΦΩΝΗΣ» στο άρθρο της «Ελευθερίας»
Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμά μας
».
ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Επειδή τόσο η επιστολή όσο και η απάντηση στην «Ελευθερία» κατέληξαν στη… χωματερή της «Μεσογείου», ο Θαν. Τσαμούλης απευθυνόμενος προς τον, εκ των μεγαλομετόχων, Δημήτρη Σώτηρα, που δήθεν κόπτεται για την ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα του σταθμού του σχολίασε:
«Θεωρώντας ότι η τηλεόραση "Μεσόγειος" τηρεί τουλάχιστον το μίνιμουμ των κανόνων δεοντολογίας, την Παρασκευή 30-7-2011 απευθύνθηκα (e-mail 6.24 m.m.) για τη μετάδοση της απάντησής μου, κατ’ αναλογία με τη μετάδοση από το άρθρο της «Ελευθερίας».
Δυστυχώς, διαπίστωσα, φίλε «τηλε Σώτηρα», ότι η «Μεσόγειος» είναι… σκυφτούλα στην υπηρεσία προσωπικών και άλλων συμφερόντων και όχι βήμα ενημέρωσης των Μεσσηνίων.
Κάτι δηλαδή σαν τηλεοπτική χωματερή, όπου προβάλλονται μόνο τα «σκουπίδια», τα οποία απλώς στην… ούγια γράφουν: «διατηρείτε την πόλη καθαρή». Η υποκρισία στο απόγειό της! Βεβαίως, εσύ γνωρίζεις καλά από χωματερές και σκουπίδια μιας και… νταραβερίζεσαι με σκουπιδοεργολαβίες και σκουπιδοεργολάβους! Αυτές λοιπόν, τις απόψεις μονόπλευρα και χωρίς αντίλογο, προβάλλεις στην τηλεόραση «Μεσόγειος». Είναι μια «σκουπιδοεκδοχή» που συναντάται στους χώρους της διατεταγμένης δημοσιογραφίας, στην οποία, προφανώς, εν αγαστή συνεργασία, συνυπάρχετε με την «Ελευθερία». Όμοιος ομοίω…, που λέει ο λαός! Είναι σαν τα σκουπίδια που νύχτα – μέρα μεταφέρουν φορτηγά συμφερόντων σου σε παράνομες χωματερές. Συγχαρητήρια για όλα!!!
Γι’ αυτό σου λέω: «Το δημοσιογραφικό μέλλον σας, λοιπόν, έχει πολλή ξηρασία»…για να παραφράσω ποιητική αδεία τον αείμνηστο Κυπαρίσσιο ποιητή και φίλο μου Μιχάλη Κατσαρό. Ειλικρινά «τηλε Σώτηρα» λυπάμαι, γιατί νόμιζα ότι φοράς παντελόνια…
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ
Υ.Γ.: Όλα αυτά βεβαίως κοινοποιούνται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τα περαιτέρω, αφού θεωρούμε ότι το ολίσθημα του «Μεσόγειος», διεπράχθη εκ του πονηρού και όχι με στόχο να υπηρετήσει την ενημέρωση. Σε ό,τι μας αφορά, την καταπάτηση του δικαιώματός μας θα υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages