Αξιοποίηση Λιμανιού και αεροδρομίου Καλαμάτας από ιδιώτες με κάθετη αντίδραση Νίκα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αξιοποίηση Λιμανιού και αεροδρομίου Καλαμάτας από ιδιώτες με κάθετη αντίδραση Νίκα

Στην Αθήνα πήγε χθες ο Δήμαρχος όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Κ.Μουσουρούλη και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ.Κ.Μουτζούρη, με αντικείμενο τη διοίκηση και την ανάπτυξη του λιμένα της Καλαμάτας.Στο Δήμαρχο ανακοινώθηκε ότι δίδεται κατεύθυνση ανάπτυξης για τα λιμάνια ανάλογη με τα αεροδρόμια, δηλαδή ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ κατά ομάδες. Ως προς την αξιοποίηση του λιμανιού υπάρχει σκέψη στη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής η λειτουργία ΜΑΡΙΝΑΣ στην ανατολική πλευρά του. Ως προς τη λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η διαδικασία προχωρεί σύμφωνα με αυτά που διαλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι για το Δήμο Καλαμάτας είναι κρίσιμα ζητήματα και μη διαπραγματεύσιμα:
1) Ο έλεγχος της χερσαίας ζώνης από το Δήμο από την προβολή της οδού Φαρών μέχρι το ΒΥΘΟ,
2) Η διασφάλιση του ανεμπόδιστου ελλιμενισμού των κρουαζερόπλοιων.
Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο σειράς δημόσιων διαβουλεύσεων, στις οποίες θα κληθούν να εκφράσουν άποψη όλοι όσοι κατά καιρούς έχουν καταθέσει προτάσεις για το λιμάνι και την ανάπτυξή του.
Ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων
Προχωρά η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων μέσω ΣΔΙΤ και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει ενταχθεί, ως γνωστό, στη σχετική διαδικασία. Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 30/08, οι Δήμαρχοι στις περιοχές των οποίων λειτουργούν αεροδρόμια θα συζητήσουν και θα λάβουν αποφάσεις για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο νέο τρόπο λειτουργίας των αεροδρομίων. Είναι βέβαιο πως δε μπορεί να γίνει αποδεκτή η αποξένωση των Δήμων από τη λειτουργία λιμένων και αεροδρομίων.
Χωροταξικό για τον τουρισμό
Την επόμενη βδομάδα ο Δήμαρχος μεταβαίνει στην Αθήνα όπου στα Υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος θα συζητήσει το θέμα του χωροταξικού για τον τουρισμό, όσο αφορά στο Δήμο μας. Ζήτημα αιχμής θεωρείται η χωροθέτηση του λιμένα της Καλαμάτας για την κρουαζιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages