Κορυφώνεται η κόντρα στην Υγεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κορυφώνεται η κόντρα στην Υγεία

«Καύσωνας» επικρατεί στον χώρο της υγείας, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί βρίσκονται επί ποδός πολέμου και απειλούν με γενικευμένες κινητοποιήσεις για τα συσσωρευμένα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Αύριο πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, την ώρα που 15 φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν ήδη διακόψει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους. Χθες ξεκίνησε σταδιακά η εξόφληση των φαρμακοποιών με την καταβολή ποσού ύψους 50 εκατ. ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γερ. Βουδούρης, δήλωνε πως μέχρι την Τρίτη οι φαρμακοποιοί θα έχουν εξοφληθεί για τις συνταγές του Μαΐου.
Υπενθυμίζεται πως από τον Μάιο εκκρεμούσε μέχρι προχθές ποσό 117 εκατομμυρίων ευρώ, αφού οι φαρμακοποιοί είχαν εισπράξει μόνο 90 εκατομμύρια ευρώ. Για τον Ιούνιο, ο Οργανισμός τους χρωστάει άλλα 145 εκατ. ευρώ.
Μετά την κίνηση του Οργανισμού να εξοφλήσει έστω και μέρος των οφειλομένων, οι προβολείς πέφτουν στην αυριανή συνεδρίαση των φαρμακοποιών, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο πανελλαδικής αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 1/9 ή ακόμη και από 27/8.
Αυτό τουλάχιστον έχουν δεσμευτεί να προτείνουν αρκετοί φαρμακευτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντου. Οπως είπε, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν πείθονται από τις «γενικόλογες» δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages