Άγριο κούρεμα στα αποθεματικά της Περιφέρειας προκαλεί σοκ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Άγριο κούρεμα στα αποθεματικά της Περιφέρειας προκαλεί σοκ

Το περίφημο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο τελικά διευρύνει το χρέος (!), οδήγησε στην «υφαρπαγή» τουλάχιστον 1.600.000 ευρώ από τα διαθέσιμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στην Περιφέρεια δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα μέχρι πρόσφατα, παρά τα όσα έγιναν την άνοιξη με τις καταθέσεις νοσοκομείων, επιμελητηρίων, ακόμη και νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ταμείο αλληλοβοήθειας Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ.ά.).
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σημείωσε ότι υπήρχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος καταθέσεις ύψους 2.277.320 ευρώ, οι οποίες λειτουργούσαν ως κουμπαράς για την κάλυψη διαφόρων αναγκών. Η Περιφέρεια είχε να ενημερωθεί από πέρσι το Νοέμβριο για το συγκεκριμένο λογαριασμό και μόλις πρόσφατα ζήτησε στοιχεία, οπότε η Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε ότι το ποσό στο λογαριασμό έχει μειωθεί στα 1.167.126 ευρώ. Ακολούθως, η Περιφέρεια ζήτησε να «σηκώσει» τα χρήματα και ενημερώθηκε ότι το ποσό συρρικνώθηκε περαιτέρω στα 652.816 ευρώ!
Η κ. Νικολάκου μίλησε για «υπεξαίρεση» και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα. Και ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι θα αναζητηθούν από την Περιφέρεια αστικές ευθύνες σε βάρος του διοικητή και του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος και υπογράμμισε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη υπόθεση υπεξαίρεσης, διότι σε καμία περίπτωση οι καταθέσεις της Περιφέρειας δεν έχουν σχέση με το κούρεμα του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages