Αρνητικός σε κλείσιμο Δήμων ο Π. Νίκας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Αρνητικός σε κλείσιμο Δήμων ο Π. Νίκας

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών – εκπρόσωπων των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Η έκτακτη Γενική συνέλευση, η πρώτη από αυτές που θα γίνουν στις περιφέρειες της χώρας, ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στις 30 Αυγούστου, συγκαλείται για ενημέρωση από τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για τα οικονομικά των δήμων και πραγματοποιείται με αφορμή τις περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ), που ήδη ξεκίνησαν από μείον 30% τον Ιούλιο.
Αναμένεται δε να φτάσουν μέχρι και το μείον 50%, γεγονός που -εάν συμβεί- όπως έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί από παράγοντες της ΚΕΔΕ, θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλούς δήμους της χώρας. Με τη λύση αυτή διαφωνεί ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας (φωτό). Πάντως, όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα συζητείται μεταξύ των δημάρχων -και ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ- η σκέψη ολιγοήμερο κλείσιμο των Δήμων αρχικά και επ’ αόριστο σε δεύτερη φάση, αναφέρει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, στην οποία έκαναν δηλώσεις οι Πρόεδροι των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ), με αφορμή τις γενικές συνελεύσεις τους για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, καταγράφοντας τις προτάσεις που θα εισηγηθούν στους αιρετούς- μέλη τους. Από αυτές προκύπτει, ότι «αξιοσημείωτη μερίδα δημάρχων προτείνει τη λύση των παραιτήσεων είτε εξαρχής είτε, κυρίως, ως έσχατο μέσο, αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις, ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλες προτάσεις, όπως, για παράδειγμα, να “κατασκηνώσουν” έξω από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι εννέα πρόεδροι ΠΕΔ τάσσονται σε πρώτη φάση υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων με ολιγοήμερα ή επ’ αόριστον λουκέτα, ενώ στη συνέχεια τουλάχιστον τρεις από αυτούς θέτουν ευθέως θέμα παραιτήσεων. Ακόμα δύο τάσσονται εξαρχής υπέρ των ομαδικών παραιτήσεων, ενώ δύο λένε όχι τόσο στα λουκέτα όσο και στις παραιτήσεις. Αντίθετοι με κλείσιμο δήμων αλλά και ομαδικές παραιτήσεις εμφανίζονται οι πρόεδροι της ΠΕΔ Πελοποννήσου, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ΠΕΔ Ηπείρου και δήμαρχος Άρτας, Γιάννης Παπαλέξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages