Πανελλαδικές εξετάσεις με επιτυχίες στην Καλαμάτα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πανελλαδικές εξετάσεις με επιτυχίες στην Καλαμάτα

Παρά τη δύσκολη χρονιά και τα απρόβλεπτα σε διάφορα μαθήματα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, κατάφεραν όχι απλώς να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο, αλλά να πετύχουν και την πρώτη τους επιλογή. Ο Ιάκωβος Ιατρική, η Βασιλική Πολιτικών Μηχανικών, ο Αναστάσης και ο Γιώργος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ.
Ιάκωβος Βλάχος
Ιατρική Αθήνας

«Δεν είχα μεγάλη αγωνία, γιατί το περίμενα», μας είπε ο Ιάκωβος Βλάχος από το Λύκειο Αρφαρών, για την Ιατρική Αθηνών στην οποία εισήχθη. Από πού αντλούσε τη σιγουριά του; Από τα 19.601 μόρια που είχε συγκεντρώσει στο 2ο και το 4ο Πεδίο και τα 19.618 στο 3ο. Το ότι το περίμενε, δε σημαίνει ότι δε χάρηκε κιόλας, αφού η επιτυχία του ανακοινώθηκε και επισήμως. Η Ιατρική ήταν η πρώτη του επιλογή, όπως μας είπε, ενώ για την αλλαγή στη ζωή του τώρα που φεύγει για σπουδές σε μια άλλη πόλη, παρατήρησε: «Είναι ένα σημείο καμπής αυτό, αλλάζουν πια τα πράγματα».
Σχολίασε, πάντως, και το ζήτημα της κρίσης: «Είναι ένα θέμα που απασχολεί τον κόσμο, γι’ αυτό άλλωστε το υπουργείο είχε την ιδέα να βάλει σε ειδική κατηγορία τα κοινωνικά κριτήρια, γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν αδέρφια που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις».

Βασιλική Γεωργούντζου
Πολιτικών Μηχανικών
Πάτρας

Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πάτρας, με 17.500 μόρια στο 2ο και 4ο Πεδίο και 17.880 στο 3ο, περνά η Βασιλική Γεωργούντζου, επίσης από το Λύκειο Αρφαρών. Το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο ήταν η πρώτη της επιλογή. «Η αλήθεια είναι πως ήταν ζόρικη χρονιά η φετινή, αλλά νιώθω υπερήφανη, γιατί είχα την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα από τα όνειρά μου. Αν και αντιμετώπισα μια δυσκολία στα Μαθηματικά και τη Φυσική, δηλαδή απογοητεύτηκα και δεν μπόρεσα να συνεχίσω εύκολα μετά, ωστόσο κατάφερα να περάσω εκεί που ήθελα» σημείωσε η Βασιλική, ενώ πρόσθεσε: «Παρ’ όλο που δεν έχει ζήτηση τα τελευταία χρόνια, είναι μια σχολή που μου αρέσει αρκετά, τα μαθήματα, απ’ ό,τι έχω ψάξει, είναι ενδιαφέροντα, αλλά πάντα είχα και μια κλίση προς τις τεχνολογικές επιστήμες και το Πολυτεχνείο γενικότερα».
Αναστάσης Σταθόπουλος
Ηλεκτρολόγων
Μηχανικών και
Μηχανικών Η/Υ

Πρώτη επιλογή και για τον Αναστάση Σταθόπουλο από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ στην Αθήνα. Ο Αναστάσης συγκέντρωσε 19.111 μόρια. «Ασχολήθηκα, δηλαδή διάβασα αρκετά» μας είπε. «Ήταν δύσκολα φέτος, αλλά εντάξει έγραψα καλά».
Όσο για το κριτήριο της επιλογής του: «Από πιο μικρός είχα δει τα μαθήματα και το πρόγραμμα σπουδών της σχολής, αλλά και το τι μπορούσα να κάνω μετά. Μου άρεσε, πάντα ήξερα ότι ήθελα να πάω σε αυτή τη σχολή».
Για την οικονομική κρίση και το πόσο επηρεάζει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους: «Σίγουρα οικονομικά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα πλέον. Θα δούμε τι θα κάνουμε κι εμείς για να βοηθήσουμε την κατάσταση, ίσως βρούμε κάποια δουλειά».
Γιώργος Σακκάς
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ

Από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας και ο Γιώργος Σακκάς, μπήκε επίσης στο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. «Ήταν η πρώτη επιλογή, αυτό ήθελα, γιατί με ενδιαφέρουν οι υπολογιστές. Μου αρέσει το αντικείμενο, έχει μέλλον, γι’ αυτό και έχει υψηλές βάσεις που δεν έπεσαν» ανέφερε ο Γιώργος, αριστούχος και αυτός, καθώς έφτασε τα 19.312 μόρια. «Ήταν αρκετά δύσκολη χρονιά, όμως εάν θέλεις να πιάσεις τέτοιες σχολές, χρειάζεται λίγο διάβασμα παραπάνω».
Και ο Γιώργος σχολίασε το θέμα της οικονομικής κρίσης: «Είναι δύσκολα τα πράγματα και με τα ενοίκια, οι γονείς πιέζονται. Ειδικά στην περιοχή κοντά στο Πολυτεχνείο, επειδή ξέρουν ότι πάνε φοιτητές, “τσιμπάνε” τις τιμές. Γενικά υπάρχει πίεση. Έχω γνωστούς από το σχολείο που δήλωσαν σχολές της Καλαμάτας γι’ αυτό το λόγο». 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages